24 Nisan Salı günü (yarın) okullar tatil mi? İşte MEB'in kararı

Güncelleme Tarihi:

24 Nisan Salı günü (yarın) okullar tatil mi İşte MEBin kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2018 19:24

24 Nisan okullar tatil mi sorusu, pazartesi gününün en çok araştırılan konusu olmaya devam ediyor. Yüz binlerce öğrencinin merak ettiği konu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi takviminde net çizgilerle belirtiliyor. Peki, 24 Nisan okullar tatil olacak mı? İşte, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ardından öğrencilerin merak ettiği 24 Nisan ilkokullar tatil mi olacak sorusunun cevabı

Haberin Devamı

23-24 Nisan'da okullar tatil olacak mı sorusunun yanıtı milyonlarca öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Peki, 23-24 Nisan tatil mi? İşte Milli Eğitim Bakanlığı bilgisi

23-24 NİSAN TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yayımladığı eğitim takviminde "23 Nisan 2017 Pazar günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer" ifadesi yer alıyor. Dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.

23 Nisan günü her yıl olduğu gibi tatil olacak ancak, 24 Nisan Salı gününün tatil olması hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz bir açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre okullar bu yıl 24 Nisan'da tatil olmayacak. Bu konuda bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

LİSELER VE ÜNİVERSİTELER 23 NİSAN'DA TATİL Mİ?

23 Nisan tatil mi sorusu, eğitim hayatına lise ve üniversitelerde devam eden öğrencilerin de merakla araştırdığı bir soru olarak gündeme geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye genelinde resmi bir tatil olduğu için 23 Nisan günü, birçok kamu kurumu gibi lise ve üniversiteler de eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verecek.

23 NİSAN NEDİR?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bütün Dünya çocukları birlikte kutlarlar.

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine yabancı ulusların çocukları da katılır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir." diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisan'da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisan'da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar.

BAKMADAN GEÇME!