22 m’lik Atatürk barışı

Güncelleme Tarihi:

22 m’lik Atatürk barışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

Artvin Atatepe’de, Kahvecioğlu Vakfı’nca yaptırılan 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykeli’nin açılışı yapıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan açılışa, daha önce davet edilmediği için ikinci bir açılış töreni düzenleyeceğini duyuran Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu da katıldı. Açılışı alkışlarla tempo tutarak izleyen Sıtkı Kahvecioğlu, eşi Kadriye Kahvecioğlu, kardeşi Sevim Nebioğlu ve aile dostları Sevinur Çakmak gözyaşlarını tutamadı. Arhavi’den dün ellerinde Türk bayrağı ile yola çıkan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi bir grup da Atatepe’ye geldi. ADD Arhavi Şube Başkanı Emine Hekimoğlu, beraberinde getirdiği Türk bayrağını Sıtkı Kahvecioğlu’na hediye etti, bu sırada Kahvecioğlu’nun yakınları ve vatandaşlar, ‘Artvin seninle gurur duyuyor’ sloganları attı. Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Hikmet Çakır da, Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykeli’ni yaptıran Sıtkı Kahvecioğlu’na plaket verdi. 22 metrelik heykel Türkiye’nin en büyük Atatürk anıtı olma özelliğini taşıyor. Tiflis Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Jumber Jikia tarafından yapılan heykelde 40 ton çelik ve 10 ton bakır kullanıldı. 60 ton ağırlığındaki heykelin yapımı 1 yılda tamamlandı. Anıt 1.5 milyon dolara mal oldu. Atatürk’ün Kocatepe’deki figürünün heykelinin bulunduğu alanda 2 bin metrekare kullanım alanı ile açık ve kapalı atış poligonu binası, 500 metrekarelik restoran, 60 metre bayrak direği ve 216 metrekarelik bayrak yer alıyor. Atatepe’deki tüm tesislerin maliyeti ise 4 milyon dolar oldu.

Sanatçı çelengi

ARTVİN Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen sinema günleri kapsamında şehre gelen sinema sanatçıları Tarık Akan ve Rutkay Aziz ile bazı oyuncu ve yönetmenler de Atatürk anıtına çelenk koydu. Tarık Akan anıta Nazım Hikmet Vakfı, Rutkay Aziz de, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği çelengini bıraktı. Sanatçılar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Atatepe’den ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!