22.5 yıl hapis cezası istendi

Güncelleme Tarihi:

22.5 yıl hapis cezası istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 23:10

İZMİR’de önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ‘Behzat Ç.’nin senaristi Emrah Serbes’in, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan” 22.5 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan, önce aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru hakkında da “suçu üstlenmek”ten 2 yıla kadar hapis istenen fezlekeyi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Serbes’in suçunun ağır ceza kapsamında olması ve Torbalı’da ağır ceza mahkemesi bulunmadığı için iddianameyi İzmir Başsavcılığı hazırlayacak. Fezlekenin iddianameye dönüştürülmesinden sonra Serbes hakkında dava açılacak.

Serbes ise olaydan yaklaşık bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek 28 Eylül’de adliyeye teslim olduğunda tutuklanmıştı. Bilirkişinin geçen hafta açıklanan raporunda, Serbes tam ve asli kusurlu bulunmuştu. Raporda Serbes’in aşırı hızlı ve alkollü olduğu, şerit ihlali yaptığı, takip mesafesini ihlal ettiği belirtilmişti.

BAKMADAN GEÇME!