Denizde de ‘yüksek hazırlık’

Güncelleme Tarihi:

Denizde de ‘yüksek hazırlık’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

Hükümetin Suriye tezkeresinin kabulünden sonra Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdiği “yüksek hazırlık” talimatının Kara ve Hava Kuvvetleri’nin yanısıra, Deniz Kuvvetleri’ni de içerdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Ege ve Akdeniz’den sorumlu, savaş gemilerine lojistik ve sahil desteği sağlayan Güney Deniz Saha Komutanlığı’na bağlı üslere, Donanma Komutanlığı’na ait Gölcük ve Erdek deniz üsleri ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’na bağlı diğer bazı komutanlıklardan takviye güç gönderildiği bildirildi. Takviyeler, Aksaz ve İskenderun Deniz üs komutanlıkları, Mersin’deki Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Antalya ile İskenderun sahil güvenlik komutanlıklarına yapıldı.

Takviye unsurlar arasında Herpoon ve Sea Sparrow tipi füzeler ile 127 milimetrelik toplara sahip, değişik sınıf firkateynler ile değişik sınıf ve askeri donanıma sahip hücumbotlar bulunuyor. Takviye firkateyn ve hücumbotlar, Aksaz ve İskenderun’daki üsler ile Mersin’deki komutanlık limanında, denizden gelebilecek olumsuz bir gelişmeye karşı anında karşılık verebilmek için alarm durumunda demirledi.

Aksaz ve İskenderun’daki üslerde denizaltıların yerlerini belirleyen ve imhalarında MK 46, Hellfire II ve Penguen tipi torpidolarla donanmış Sea Hawk helikopterleri de bulunuyor. Genelkurmay, hükümetin çizdiği çerçevede kara unsurlarına Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’teki zırhlı ve mekanize birliklerden 60 tank göndererek, sınır boyundaki tank sayısını en az 250’ye çıkarmıştı. Diyarbakır ve Malatya-Erhaç’daki hava üslerine de 5 ayrı diğer üsten 55’e yakın F-16 kaydırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!