Polis sahte isimle dinlemiş

Güncelleme Tarihi:

Polis sahte isimle dinlemiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 23:26

ODATV ve Devrimci Karargâh davalarının tutuklu sanığı, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, telefonlarının sahte isim ve sahte olaylar üzerinden mahkeme kararı alınarak dinlendiğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Avcı, telefonlarının hukuksuz olarak dinlemesini gerçekleştiren polis ekibini savcılığa şikâyet etti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, şikâyeti yersiz bularak, kovuşturmaya gerek olmadığı kararını verdi.  Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi’nden telekulak izi sürdü. Kendisi ve birlikte yargılandığı tüm kişilerin dosyadaki telefon numaralarını tek tek çıkartan Avcı, bu telefonlar üzerine alınan dinleme kararlarını inceledi. İstanbul polisinin mahkeme kararı ile aldığı dinleme kararlarının bazıları, telefonların IMEI numaraları üzerinden, dosyada adı geçmeyen kişiler üzerineydi. Bunun üzerine IMEI numaraları ile davada sanık olan kişilerin telefon numaralarını ve isimlerini teker teker karşılaştırmaya başladı. İşte “telekulak” bu karşılaştırmayla ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Avcı: Müdürler soruşturulsun

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan telefon dinleme talebi ve raporunda Hanefi Avcı’nın kullandığı 356423023390090 IMEI numaralı telefon üzerinden İbrahim Sağlam’ın, yine Devrimci Karargâh davası sanıklarından Necdet Kılıç’ın kullandığı 359740001170330 IMEI numaralı telefon üzerinden Necip Kaplan’ın dinlenmesi talep ediliyordu.  Avcı, İstanbul Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak telefonların hukuksuz dinlendiğini iddia ettiği dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan hakkında soruşturma açılmasını istedi. Ancak savcı, polis şefleri hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Avcı, bu karara Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na bir dilekçe vererek itiraz etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!