21 yıl sonra gelen adalet

Güncelleme Tarihi:

21 yıl sonra gelen adalet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

1978'deki Bahçelievler katliamı davası nihayet bitti. 7 öğrenciyi katletmekle suçlanan iki katliam sanığı, 7'şer kez idama mahkûm edildi.

Çatlı öldüğü için dava düştü

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu'ya TCK'nın ‘‘taammüden adam öldürme’’ fiilini içeren 450/4. maddesine göre 7'şer kez idam cezası verdi. Sanık Abdullah Çatlı hakkındaki dava, Susurluk'taki kazada ölmesi nedeniyle ortadan kaldırıldı.

Sanıklardan biri şiir okudu

Sanıklardan Ünal Osmanağaoğlu, duruşmada son savunmasını yaparken iki şiir okudu, sevgi, saygı, hoşgörü, hizmetten söz etti. Osmanağoğlu, ‘‘Böyle bir katliam davasında yargılanmam ruhumu derinden yaralıyor. Biz insanları düşüncelerinden dolayı öldürecek kadar gaddar olamayız’’ dedi.

Kırcı'ya da 7 idam verilmişti

Diğer sanık Bünyamin Adanalı da yaptığı savunmasında suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraat talebinde bulundu. Ancak Mahkeme Başkanı Mehmet Koçak, verilen kısa bir aradan sonra sanıkların suçlu bulunduğunu açıkladı. Aynı davada daha önce de Haluk Kırcı yargılanmış ve o da 7 kez idam cezasına çarptırılmıştı. 22’de

7 TİP'li nasıl öldürülmüştü?

Çatlı planladı

9 Ekim 1978'de yaşanan Bahçelievler katliamını Abdullah Çatlı planlamıştı. Başında Haluk Kırcı'nın bulunduğu bir grup ülkücü, Bahçelievler'de TİP üyesi 5 gencin bulunduğu evi bastılar.

Eterle bayılttılar

Abdullah Çatlı, eter bularak Bahçelievler’deki eve getirdi. Kırcı ve ekibi, beş genci eterle bayılttılar. O sırada eve iki genç daha geldi. Bu hesapta yoktu. İki genç, otomobille İstanbul yoluna götürülerek tabancayla katledildi.

Boğmaktan yoruldu

Sıra evdekilere geldi. Haluk Kırcı, ‘‘Ben bunları iple boğarım’’ dedi. Birini boğdu. Ama yorulmuştu. Yanındakilere ‘‘Siz çıkın ben diğerlerini tabancayla hallederim’’ dedi. Baygın yatan 4 gence toplam 12 kurşun sıkarak öldürdü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!