21:00 Aziza Mustafa Zadeh konser

Güncelleme Tarihi:

21:00 Aziza Mustafa Zadeh konser
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 00:00

“Dance Of Fire”, “Seventh Truth”, “Jazziza” başta olmak üzere 9 albüme imza atan Azerbaycanlı ünlü piyanist ve vokalist Aziza Mustafa Zadeh Türk hayranlarıyla bu akşam Lütfi Kırdar'da buluşuyor.

Haberin Devamı

 

 

 

Müzisyen bir ailenin kızı olmasının etkisiyle küçük yaşta piyano çalmaya başlayan Aziza Mustafa Zadeh 17 yaşında Washington’da Thelonious Monk piyano yarışmasını kazanarak ilk uluslar arası başarısını elde etti. Daha sonra Almanya’ya yerleşerek müzik hayatına devam eden Aziza, sırasıyla “Aziza” ve “Always” albümerini yayınladı. 1995 yılında Al Di Meola, Omar Hakim ve Bill Evans ile birlikte kaydettiği “Dance Of Fire” albümü ile dünya çapında ünlü olan Aziza Mustafa Zadeh bu albüm ile Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi kazandı. Ardından “Seventh Truth”, “Jazziza”, “Inspirations” ve “Shamans” isimli albümleri yayınlayan Aziza Mustafa Zadeh en son albümünü “Contrasts” adıyla 2006 yılında yayınladı.

Haberin Devamı

 

“Caz’ın Prensesi” olarak adlandırılan Aziza Mustafa Zadeh, “Shamans” albümü ile Türkiye’de de büyük yankı uyandırdı ve uyandırmaya devam ediyor. Yetenekli sanatçı bu albümünde Bach ve Chopin gibi klasik bestecilerle birlikte bizim için çok özel yere sahip iki ismi hem Zeki Müren’i hem de Aşık Veysel’i de anıyor. Türkülerden, Bach yorumlarına; Aziza Mustafa Zadeh Doğu-Batı ezgilerini ustaca kullandığı müziği ve yorumuyla, kendisini izleyenleri derinden etkileyerek şiirsel bir yolculuğa çıkarıyor. Son albümü “Contrasts” ise Aziza’nın büyüleyici sesi ve piyano birleşimi ile kontrast bir çizgide karşımıza çıkıyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!