Savaş olmaz cezasız kalmaz

Güncelleme Tarihi:

Savaş olmaz cezasız kalmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 00:00

Ankara, Suriye’nin Türk uçağını düşürmesinin ardından yürüteceği politikayı “Olay savaş nedeni olmayacak ama cezasız kalmayacak” olarak belirledi. Bu netliğe ise Suriye’nin “Kazaydı” açıklamasının yalan olduğunun ortaya çıkmasıyla ulaşıldı.

Haberin Devamı

SURİYE’nin silahsız bir Türk savaş uçağını uluslararası havacılık kurallarını hiçe sayarak düşürmesi ile yakın siyasi tarihin en ciddi krizini yaşayan Ankara, olayın ardından tüm dünya tarafından merakla beklenen politikasını belirledi: “Bu olay bir savaş nedeni olmayacak ama cezasız da kalmayacak.” Bu netlikte bir politikaya ise Suriye’nin “Kazaydı. Biz Türk uçağı olduğunu sonradan öğrendik” açıklamasının tamamen yalan olduğunun ortaya çıkması ile varıldı. Çünkü Suriye, uçağın aslında o sırada Türkiye’ye ait olduğunu çok net biliyordu. Yalanı ise devletin askeri ve sivil istihbarat birimleri ortaya çıkardı. Oldukça güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, devletin zirvesinin katıldığı son toplantıda herkesi şoke eden bilgiler paylaşıldı ve sonuçta Suriye’nin yalanı açığa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Emir yok, takdir var

Türkiye, bu zorlu süreçte Suriye’nin özür dilememesi ve sadece üzüntülerini iletmesini de dikkatle not etti. Türk yetkililere göre, Suriye’de bu emri veren görevlilerin cezalandırılması yönünde bir adım atılmaması da Ankara’nın not ettiği unsurlar arasında yer aldı. Durumun bu saate kadar aynen devam etmesi de Beşar Esad yönetiminin yapılanları bizzat emir vermese de takdirle karşıladığı izlenimi yaratıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!