Vali bu güreşe inceleme başlattı, sizce doğru mu

Güncelleme Tarihi:

Vali bu güreşe inceleme başlattı, sizce doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 11:04

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının en ilginç olayı Samsun’da yaşandı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Stadı’ndaki gösteriler sırasında bir kadın güreşçi ile erkek sporcu güreşti.

GÜREŞ FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Samsun'daki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde bayan ve erkek sporcuların güreşmesinin “anlık bir gelişme olduğunu” belirterek, “Daha önceden planlanmış bir olay değildir” dedi.

Çeker, Samsun Valiliği'nin konuyla ilgili soruşturma açtığını hatırlatarak, “Bu olay kültürümüz açısından bakıldığında etik değildir. Ancak, değişik inançlarda olan ülkelerde bayan güreşçiler erkek arkadaşlarıyla antrenman yapıyor, birbirlerinin partnerleri olabiliyor. Bu sonuç itibariyle bir spordur, şov amaçlı yapılmıştır ve bu durumu abartmanın bir anlamı da yok. Kız öğrencinin eşi gelmediği için o tek kalmış ve olay anlık gelişmiştir. Daha önceden planlanmış bir olay değildir” dedi.

Konuyla ilgili Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile bir görüşme yaptığını ifade eden Çeker, yetkililerin programda böyle bir olayın olmadığını, bir anda geliştiğini bildirdiklerini söyledi.


Haberin Devamı

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Olayın basında yer almasının ardından Valilik tarafından inceleme başlatıldı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, haberle ilgili bir açıklama yaparak “Bu  etkinlikler sırasında ata sporumuz olan güreş içinde yer almayan bir bayan ile bir erkek sporcunun gösterisi ile ilgili inceleme başlatıldı” dedi.

KADIN GÜREŞÇİ: ART NİYET YOK

Erkek sporcuyla güreş tutan üniversite öğrencisi Nurcan Kılıç ise müsabakanın gösteri amacıyla yapıldığını söyleyerek, “Erkekle güreşmemde hiç bir kasıt yoktu. Güreş tekniklerini gösteren şov yapacağım kadın arkadaşım gelmedi. Tek kalınca protokolün önünde mahcup duruma düşmemek için benden yaşça küçük bir güreşçi arkadaşımla güreş tuttum. Hiç bir art niyet olmadan güreşip, tekniklerimizi gösterdik. Bu şekilde gündeme gelmek istemezdim. Biz sporcuyuz. O bir müsabaka değil, bir şovdu. Biz gösterimizi yaptık" dedi.

KADIN GÜREŞÇİNİN O AÇIKLAMALARI / WEB TV

İNCELEME KARARI DOĞRU MU? / ANKET

Bu olayla ilgili Valiliğin inceleme başlatmasını doğru buluyor musunuz? Siz de, şu ana kadar on binlerce kişinin oy kullandığı anketimize katılın, görüşünüzü paylaşın.

Haberin Devamı

Kadın-Erkek güreşine Valiliğin inceleme başlatmasını doğru buluyor musunuz?
Evet doğru buluyorum
Hayır yanlış buluyorum

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!