2026 ekonomide reform yılı

Güncelleme Tarihi:

2026 ekonomide reform yılı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2025 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bölgemizdeki sıcak çatışmalara, küresel ekonomideki belirsizliklere ve malum çevrelerin menfi kampanyalarına rağmen ekonomi programımızın meyvelerini birçok alanda topluyoruz” dedi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı

Erdoğan, Ahlat’ta düzenlenen Kabine toplantısı sonrası özetle şunları söyledi:

REZERVLER REKOR KIRDI: Son 2.5 yıldır uyguladığımız makroekonomik istikrar ve reform programı stres testlerini başarıyla geçmektedir. Merkez Bankası rezervlerimiz 177.5 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Borsamızdaki toparlanma hız kazandı. Enflasyonda düşüş 14 aydır aralıksız devam ediyor. Enflasyon beklentileri de tüm kesimlerde iyileşiyor. İhracatta 25 milyar dolarla tarihin en yüksek rakamını yakaladık. Turizmde ilk 6 ayda 25.8 milyar dolarla rekor kırdık. Haziranda sanayi üretimimiz geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.3 oranında artış kaydetti. İşsizlik oranımız 26 aydır tek hanelerde.

YAPISAL DÖNÜŞÜM: Yani bölgemizdeki sıcak çatışmalara, küresel ekonomideki belirsizliklere ve malum çevrelerin menfi kampanyalarına rağmen ekonomi programımızın meyvelerini birçok alanda topluyoruz. Çok daha iyi yerlerde olacağız. Türkiye ekonomisi yapısal dönüşümünü tamamlayacaktır. 2026’yı ekonomide de reform yılı olarak görüyor; hayata geçireceğimiz reformlarla ilgili hazırlıkları hızla tekemmül ettiriyoruz. Eylül ayının ilk haftasında 3 yıllık vizyonla hazırlanan Orta Vadeli Programı (OVP) kamuoyumuzla paylaşacağız.

Haberin Devamı

ARTIK DENİZ BİTTİ: Fahiş fiyatlar aracılığıyla milletin lokmasına el uzatan piyasa fırsatçılarına nasıl göz açtırmıyorsak, tüm umudunu Türk ekonomisinin tökezlemesine bağlamış siyasetçilere de pabuç bırakmıyoruz. Vatandaş hizmet beklerken halkın kaynaklarını sömürenler ve belediyeleri aile çiftliğine çevirenler için artık deniz bitmiştir. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadelemiz hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.

ORMAN YANGINLARI: (Orman yangınlarıyla mücadele) Türkiye 27 uçak, 105 helikopter, 6 bine yakın kara aracıyla tarihinin en gelişmiş filosuna sahiptir. Yanan alanların toplam orman varlığı oranına baktığımızda aynı iklim kuşağında olduğumuz ülkelerin neredeyse tamamından daha iyi bir yerdeyiz. Yangın sonrası ağaçlandırmada da son derece başarılıyız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada ise dördüncüyüz. Orman yangınlarının yüzde 96’sının insan kaynaklı çıktığı göz önüne alınırsa kat etmemiz gereken ciddi bir mesafe olduğu açıktır.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDAKİ KARDEŞLERİMİZ: Türkiye, sınırları içindeki 86 milyon vatandaşının yanı sıra yurtdışındaki 7 milyonu aşkın insanıyla çok büyük bir ailedir. Yurtdışında yaşayan kardeşlerimiz kimsenin, bilhassa da ana muhalefetin şuursuz aktörlerinin üzerlerinde keyiflerince siyaset yapacakları bir kum torbası değil.”

NETANYAHU’NUN GÖZÜ DÖNMÜŞ

Erdoğan İsrail’in katliamlarına “İsrail’in Gazze’deki Nasır Hastanesi’ne düzenlediği vahşi saldırıda 5’i gazeteci en az 20 Filistinli şehit oldu. Gözü dönmüş Netanyahu hükümeti insanlık adına ne varsa yok etmek için cani saldırılarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde ülkemizin Gazze’deki katliamı durdurmak, Gazzeli masumlara daha fazla yardım ulaştırmak ve insanlık cephesini harekete geçirmek için atacağı ilave adımları değerlendirdik” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!