2022 LGS ne zaman? MEB'in LGS oturumu için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

2022 LGS ne zaman MEBin LGS oturumu için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2022 22:05

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan LGS başvuruları tamamlandı. Sınav başvurularını tamamlayan öğrenciler, LGS tarihine ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki, 2022 LGS ne zaman?

Haberin Devamı

8. sınıf öğrencilerinin orta öğretime geçiş uygulamaları kapsamında gireceği Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) başvuru süresi geçtiğimiz günlerde son buldu. Sınav başvurularını tamamlayan adaylar bundan sonraki süreçte neler olacağını ve LGS sınav tarihi ile ilgili araştırma yapmaya başladı. İşte, 2022 LGS hakkında bilgiler...

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “LGS kapsamında sınavda oturumlar, Sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı” demişti.

2022 LGS OTURUMU NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziranda gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına sayılı günler kaldı. Türkiye genelinde 8. sınıfta öğrenim gören 1.2 milyon öğrencinin sınava katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

5 Haziran’da yapılacak sınavın birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilip 80 dakika süre verilecek.

SONUÇ TAKVİMİ BELLİ OLDU

Sonuçlar, 30 Haziran’da “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!