2022 EKPSS kura başvuruları ne zaman bitecek? Tarih netlik kazandı

Güncelleme Tarihi:

2022 EKPSS kura başvuruları ne zaman bitecek Tarih netlik kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2022 23:39

Kamuya kurayla atanacak engelliler için başvurular başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), kamuya kura usulüyle atanacak engelli personel başvurularının alınmaya başladığı ilan edildi. Peki, EKPSS kura başvuruları ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) adayları, EKPSS Kurasına katılmak için başvuru işlemlerini belirlenen tarihler arasında http://ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AİS Mobil uygulamasından yapabilirler. İşte, engelli memur alımında son durum...

EKPSS KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

EKPSS kura başvuru süreci hakkında ÖSYM'nin yayımladığı duyuruda şu ifadeler yer alıyor;

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. EKPSS/Kura için sistemde engel bilgisi bulunmayan ve başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan adayların, başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı” belgesini edinmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Adaylar kura için başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 17 Mayıs 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından 17 Mayıs 2022 tarihi saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir. Kura için başvuru işlemi yapıldıktan sonra başvuru ücreti, 28 Nisan - 18 Mayıs 2022 tarihlerinde aday tarafından yatırılacaktır. Ücret yatırma işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 18 Mayıs 2022 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartıyla veya banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 18 Mayıs 2022 tarihi saat 23.59'da sona erecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!