Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM 2021 YKS (AYT, TYT, YDT) tarihini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite sınavı ne zaman yapılacak ÖSYM 2021 YKS (AYT, TYT, YDT) tarihini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 13:57

ÖSYM 2021 YKS (AYT, TYT, YDT) tarihini paylaştı. ÖSYM'nin yıllık sınav takvimiyle birlikte üniversite sınavının 2021 yılında ne zaman yapılacağı belli oldu. Üniversite sınavı hazırlıklarına aylar öncesinden başlayan adaylar, bir süredir 2021 YKS tarihinin açıklanmasını bekliyordu. AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumdan oluşan YKS, bu yıl haziran ayında gerçekleştirilecek. Peki, Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM 2021 YKS (AYT, TYT, YDT) tarihi...

Haberin Devamı

2021 YKS sınav tarihleri ÖSYM'nin yaptığı açıklamanın ardından belli oldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 yılı sınav takviminin "https://www.osym.gov.tr/" adresinden açıklandığını duyurdu. Yapılan duyuruya göre, AYT, TYT ve YDT oturumlarından oluşan YKS başvuruları şubat ayında başlayacak.  ÖSYM Başkanı Aygün, 2021 yılı sınav takviminin "https://www.osym.gov.tr/" adresinden açıklandığını, YKS'nin TYT oturumunun 26 Haziran'da, AYT ve YDT oturumlarının ise 27 Haziran'da yapılacağını bildirdi.

2021 ÖSYM TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Yayınlanan takvimde; ayrıca şu ifadelere yer verildi: 

* Güncel gelişmelere ve salgının seyrine göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.
;
** Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER"alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

*** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.
;
**** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanabilecektir.

***** Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) kapsamında, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca, Bulgarca dillerinde yapılan yabancı dil sınavları, sadece elektronik sınav olarak ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (Ankara, İstanbul ve İzmir e-Sınav
Binalarında) bu takvimde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!