2021 Sevgililer Günü ne zaman? İşte tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

2021 Sevgililer Günü ne zaman İşte tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 13:33

2021'de tarihi en çok merak edilenlerden biri de Sevgililer Günü. Her yıl milyonlarca çift tarafından dünyada ve ülkemizde 14 Şubat'ta kutlanan bu anlamlı günün, 2021'de hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Peki, 2021 Sevgililer Günü ne zaman?

Haberin Devamı

Sevgililer Günü'nün 2021 kutlama tarihine ilişkin araştırmalar, henüz haftalar olmasına rağmen sorgulanıyor. Şimdiden o özel gün için plan ve hediye seçimi yapmak isteyen kişiler, Sevgililer Günü'nün tarihine odaklandı. İşte, Sevgililer Günü'nün 2021'de kutlanacağı gün...

14 Şubat, 2021 yılında pazar gününe denk geliyor. Bu anlamlı günde, milyonlarca kişi sevdiği kişiyi mutlu edebilmek adına hediyeler alacak ve çeşitli organizasyonlar yapacak.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Haberin Devamı

Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir. Sevgililer Günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!