2021 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

2021 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 12:39

Kurban Bayramı ne zaman idrak edileceği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Miladi takvimin hicri takvime göre farklılık arz etmesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından net tarihi açıklanan Kurban Bayramı, bu yıl temmuz ayında idrak edilecek. Peki, 2021 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak ve hangi tarihe denk gelecek? İşte, o bilgiler

Haberin Devamı

Kurban Bayramı 2021 tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmen açıklandı. Her yıl farklı tarihlerde idrak edilen Kurban Bayramı'nın ne zaman idrak edileceği, son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. İşte, 2021 Kurban Bayramı hakkında detaylı bilgiler

KURBAN BAYRAMI 2021 NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dini günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2021 yılında temmuz ayına denk geliyor.

Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 20 Temmuz 2021 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 4. günü ise 23 Temmuz 2021 tarihinde idrak edilecek.

İSLAMİ KOŞULLARDA KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Haberin Devamı

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!