2021 Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün kutlanacak? İşte Diyanet'in açıkladığı tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

2021 Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün kutlanacak İşte Diyanetin açıkladığı tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 17:58

Mart ayının gelmesiyle birlikte en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de 2021 Kurban Bayramı'nın tarihi oldu. Bu yıl koronavirüs salgınının gölgesinde geçecek Kurban Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetlerini yapmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı'nın tarihine yönelik araştırmalar, son günlerde yoğunlaştı. 2021 yılında bu mübarek bayramın ne zaman başlayacağını ve tatil süresini merak eden pek çok kişi, bu hususta bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, 2021 Kurban Bayramı tarihi...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dini günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2021 yılında temmuz ayına denk geliyor.

Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 20 Temmuz 2021 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 4. günü ise 23 Temmuz 2021 tarihinde idrak edilecek.

İSLAMİ KOŞULLARDA KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

Haberin Devamı

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!