ALES başvuruları ne zaman başlayacak? İşte 2021 ALES 1-2 başvuru ve sınav takvimi

Güncelleme Tarihi:

ALES başvuruları ne zaman başlayacak İşte 2021 ALES 1-2 başvuru ve sınav takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2021 17:19

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021 ALES) başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, ALES/1 ve ALES/2'nin sınav ve başvuru takvimi netleşti. Peki, ALES'in ilk sınavı için başvurular ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

ÖSYM 2021 Yılı Sınav Takvimi geçtiğimiz haftalarda belli olmuş, ALES'in uygulanacağı tarih açıklanmıştı. Bu yılın takvimine göre, yıl içerisinde üç kez gerçekleşecek olan ALES'in ilk etabı için süreç kısa zaman sonra başlayacak. İşte, 2021 ALES 1-2 başvuru ve sınav takvimi...

2021 ALES TAKVİMİ

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2021-ALES/1, 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Sınavın başvuruları ise 12-22 Mart 2021 tarihleri arasında kabul edilecek.

Bu sınavın geç başvurusu 1 Nisan 2021'de alınacak. Söz konusu sınavın sonuçları ise 27 Mayıs'ta adayların erişimine açılacak.

Bu yıl düzenlenecek diğer ALES oturumları ise 19 Eylül ve 21 Kasım tarihlerinde organize edilecek.

BU YIL YAPILACAK DİĞER ALES OTURUMLARINA DAİR BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

BAKMADAN GEÇME!