2020 sözleşmeli öğretmenlik atamaları ne zaman? Başvuru tarihleri belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

2020 sözleşmeli öğretmenlik atamaları ne zaman Başvuru tarihleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2019 22:01

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan 2020 sözleşmeli öğretmenlik başvuru tarihleri ve sınav takvimi belli oldu. Farklı branşlardan atamaları yapılacak olan öğretmen adayları, takvimin açıklanmasının ardından başvuruların ne zaman yapılacağını sorgulamaya başladı. Peki, 2020 sözleşmeli öğretmenlik atamaları ne zaman? Başvurular hangi tarihte? İşte, o konu ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aylardır beklenen atama takvimini duyurdu. Takvim bilgilerine göre, sözleşmeli öğretmen alımı ön başvuruları ocak ayında başlayacak. Adaylarda 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri esas alınacak. İşte, sözleşmeli öğretmen alımları hakkında bilgiler.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MEB'in internet sitesinden açıklanan 2020 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı takvimine göre 6-10 Ocak'taki ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.

Sözlü sınavlar 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Başvuru onayları, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

EN FAZLA KADRO SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.

Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.

BAKMADAN GEÇME!