2020 sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

2020 sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 11:06

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamındaki sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bu kez de atama tercih işlemleri merak konusu oldu. En çok 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi ve 1731 kontenjanla İngilizce öğretmenliğine atama yapılacak alımlar için tercih tarihi netleşti. Peki, sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) alım yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreç devam ediyor. Öğretmen ataması kapsamında sözlü sınav sonuçları geçtiğimiz şubat ayının son haftası e-Devlet üzerinden ilan edilmişti. Gözler şimdi atama tercihlerinin ne zaman biteceğinde. İşte, MEB öğretmen ataması hakkında merak edilenler...

MEB'in yayımladığı takvime göre; sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 9 Mart ve 13 Mart tarihleri aralığında yapılacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Haberin Devamı

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek.

Öğretmen atama sonuçları 18 Mart'ta açıklanacak.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!