2020 Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu ne zaman tutulacak?

Güncelleme Tarihi:

2020 Şevval ayı ne zaman bitiyor Şevval orucu ne zaman tutulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 17:46

Mübarek Ramazan ayının bitmesi ve 2020 Şevval ayının başlamasıyla birlikte bu ayın ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Öte yandan Şevval orucunun nasıl tutulacağı ve Şevval orucunun neden önemli olduğunu merak eden vatandaşlar da konu hakkında araştırma yapıyor. Peki, Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu ne zaman tutulacak?

Haberin Devamı

Ramazan ayını oruç ve teravih gibi ibadetlerle geçiren Müslümanlar, 2020 Ramazan'ın bitmesinin ardından başlayan Şevval ayına özel Şevval orucu hakkında araştırma yapıyor. Sünnet olan bu orucun nasıl ve hangi tarihlerde tutulacağı araştırılıyor. İşte, 2020 Şevval ayı hakkında ayrıntılar...

Şevval ayı bu yıl 24 Mayıs Pazar günü başlayacak ve 21 Haziran'da sona erecek. ardından ise Zilkade ayı başlayacak. Pek çok vatandaş da Şevval ayının başlamasıyla birlikte bu ay tutulan oruca dair araştırmalarına hız verdi. 

ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Şevval orucu, Ramazan'ın ardından tutulması tavsiye edilen bir oruçtur. Farz olmayan bir ibadet olan Şevval orucu, Ramazan ayından sonra tutulmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed, "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." buyurmuştur.

Haberin Devamı

Yani Müslüman vatandaşlar, Ramazan ayının ardından gelen 30 günlük Şevval ayı içerisinde herhangi bir 6 gün oruç tutabilir. Böylelikle Hz. Muhammed'in buyurduğu gibi sanki bütün yıl oruç tutmuş gibi olur.

ŞEVVAL ORUCU NASIL TUTULUR?

Ramazan ayının ardından içerisine girilen Şevval ayında tutulan Şevval orucu, 6 gün sürmektedir. Şevval orucunu Ramazan Bayramı'nda tutmak haramdır. Şevval orucu, tıpkı Ramazan ayında tutulan oruç gibidir. İmsak vaktinde oruç başlar ve akşam ezanında oruç bozulur. Bu oruç art arda tutulabileceği gibi, ara verilerek de tutulabilir.

BAKMADAN GEÇME!