2020 Ramazan orucu ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

2020 Ramazan orucu ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 14:28

Şubat ayının ortalarına doğru ilerlememize beraber, Müslümanlar için mübarek olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına da kısa bir zaman kaldı. Milyonlarca vatandaş, Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak etmeye ve internetten araştırmaya başladı. Peki, bu yıl Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan orucu ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Müslümanlar için rahmet ve mağfiret mevsimi olan, manevi güzelliklerle dolu Ramazan ayı ile ilgili araştırmalar son zamanlarda internette sıkça sorgulanmaya başlandı. Peki, bu yıl Ramazan ne zaman başlayacak? İşte, Diyanet'in takvimine göre, 2020 Ramazan'ın başlayacağı ve ilk orucun tutulacağı tarih...

Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2020 yılında 24 Nisan'da başlayacak ve 23 Mayıs'da son bulacak. 24 Mayıs'ta ise ramazan bayramının birinci günü idrak edilecek.

Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

ÜÇ AYLAR O TARİHTE İDRAK EDİLMEYE BAŞLANACAK

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilecek. Bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat olacak.

Haberin Devamı

21 Mart'ta ise Miraç Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerlerle idrak edilecek.

BAKMADAN GEÇME!