2020 ramazan ayı ne zaman? Oruç ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

2020 ramazan ayı ne zaman Oruç ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2020 14:39

2020 ramazan ayı için tarih araştırmaları başladı. Yeni yılla birlikte ramazan ayının ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen pek çok vatandaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dini günler takvimi aracılığı ile kesin tarih bilgisini araştırıyor. Peki, 2020 ramazan ayı ne zaman? Oruç ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

Üç aylar içinde idrak edilen ramaza ayına kısa bir süre kaldı. Başta oruç olmak üzere farklı ibadetlerle geçirilecek ramazan ayının 2020 yılında ne zaman başlayacağı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte, 2020 ramazan ayı hakkında ayrıntılar...

İslam dünyasının sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2020 yılında 24 Nisan'da başlayacak ve 23 Mayıs'da son bulacak. 24 Mayıs'ta ise ramazan bayramının birinci günü idrak edilecek.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

RAMAZAN AYI'NIN ÖNEMİ

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

BAKMADAN GEÇME!