2020 MEB bursluluk sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2020 MEB bursluluk sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 15:48

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 2020 etabının yapılacağı tarih, öğrenciler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Mayıs ayına kısa bir süre kala sorgulamalarına hız veren öğrenciler, konuya dair tarih bilgilerini sorguluyor. Peki, 2020 MEB bursluluk sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

Geçmiş yıllarda Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) adı ile düzenlenen İOKBS'ye katılarak burs desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, söz konusu sınavın tarihinin yanı sıra 2020 İOKBS hakkındaki diğer detayları öğrenmek istiyor. İşte, 2020 MEB bursluluk sınavı hakkında tüm merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 25 Nisan'da yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın 6 Haziran'a ertelendiğini açıkladı. Bakanlık, nisan ayında yapacağı sınavları erteledi ve sınav takvimini yeniden oluşturdu.

Bakan Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "25 Nisan'da yurt içi ve yurt dışında uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı (İOKBS) 6 Haziran 2020'ye erteledik. Öğretmen adaylarımızın gireceği ve 25 Nisan'da yapacağımız Adaylık Kaldırma Sınavını da 5 Temmuz 2020'ye erteledik." diye konuştu.

Haberin Devamı

İOKBS sınavı hakkında yeni duyuru ya da gelişmeler olduğu takdirde haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!