2020 LGS ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2020 LGS ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 11:26

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen 17 Ocak'ta yarıyıl tatiline başlayacak. 8. sınıfta eğitim hayatına devam pek çok öğrenci de liseye geçişte girmek zorunda oldukları LGS için tarih araştırması yapmaya başladı. Peki, 2020 LGS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Yeni yılın ardından en çok merak edilen konulardan biri de LGS tarihleri oldu. 2020 LGS'nin ne zaman yapılacağını merak eden öğrenciler, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, konuya dair ayrıntılar....

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020'de yapılacak.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

HER AY KİTAPÇIK YAYIMLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.

Haberin Devamı

Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!