2020 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2020 Kurban Bayramı ne zaman Kurban Bayramı tatili ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2020 22:17

Yeni yıla girmemizle en çok merak edilen konulardan biri de Kurban Bayramı'nın ne zaman olacağı oldu. 2020 Kurban Bayramı'nın hangi tarihlere denk geldiğini merak eden vatandaşlar, bir yandan da bu yıl Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil yapılacağını sorguluyor. Peki, 2020 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili ne zaman?

Haberin Devamı

İslam aleminde Ramazan Bayramı'ndan sonra kutlanan ikinci bayram olan Kurban Bayramı'nın 2020'de hangi tarihlere denk geldiği merak edilmeye başlandı. Kurban ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, 2020 Kurban Bayramı hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2020 yılında temmuz ve ağustos aylarına denk geliyor. Kurban Bayramı'nın birinci günü gelecek yıl 31 Temmuz 2020'de, dördüncü ve son günü ise 3 Ağustos 2020'de idrak edilecek. Kurban Bayramı tatil günleri ise henüz belli değil.

İSLAMİ KOŞULLARDA KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Haberin Devamı

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

KURBAN İBADETİNİN ÖNEMİ

Kurban, insanın Allah’a yaklaşmasına ve O’nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir. “Kurban” kelimesinde bu mana vardır. İnsan kurban kesmekle İbrahim aleyhi’s-selâm gibi Allah’a ve O’nun emirlerine bağlılığını, gerekirse O’nun rızasını kazanmak için her fedakarlığa katlanacağını göstermiş olur.

Kurban, İslâm’daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın bir başka örneğidir. Her gün dünyada sayısız hayvan kesilir ve bundan çoğunlukla varlıklı kimseler yararlanır. Halbuki kurban bayramında kesilen kurbanlardan daha çok yoksullar ve hayır kurumları istifade eder.

BAKMADAN GEÇME!