2020 DGS başvurusu ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2020 DGS başvurusu ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2020 16:00

Bir ön lisans programından mezun adaylardan yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) 2020 etabı için başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, 2020 DGS başvurusu ne zaman?

Haberin Devamı

İki yıllık eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen pek çok öğrenci, 2020 DGS başvuru ve sınav tarihlerine odaklandı. Gözler şimdi DGS başvurularının ÖSYM tarafından alınacağı tarih ve ardından sınavın yapılcağı tarihte. İşte, 2020 DGS takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 5 Temmuz’da yapılacak DGS için başvurular 13-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında alınacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek. Sınavla ilgili kılavuza da ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

Sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testinin uygulanacağı ve adaylara 150 dakika sürenin verileceği DGS'de geç başvuru günü 2 Haziran olarak belirlendi.

Haberin Devamı

DGS'YE KİMLER GİREBİLİR?

DGS'ye başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezuniyet şartı aranacak. Bu yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvurabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!