2019 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? MSÜ öğrenci alımı

Güncelleme Tarihi:

2019 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak MSÜ öğrenci alımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 14:49

TSK'ya komutan yetiştirmek amacıyla kurulan Milli Savunma Üniversitesi'ne (MSÜ) giriş için yapılan Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 2019 etabının ne zaman yapılacağı ve başvuru tarihleri merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen 2018-MSÜ sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve ardından ikinci seçim aşaması da tamamlanmıştı. Peki, 2019 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

MSÜ'ye alınacak askeri öğrencileri belirlemek için yapılan Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 2019 yılında ne zaman organize edileceği, söz konusu sınava katılım sağlamayı planlayan çok sayıda genç tarafından merak ediliyor. MSÜ'de eğitim aldıktan sonra TSK'da görev alma hayali kuran çok sayıda kişi, "2019 MSÜ sınavı ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, merak edilen detaylar...

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (2019-MSÜ) ne zaman yapılacağı henüz belli değil. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) 18 Mart 2018 tarihinde yapılmıştı. Söz konusu sınava başvurular, 9 Ocak-15 Şubat 2018 tarihleri arasında alınmıştı.

Haberin Devamı

Yukarıdaki bilgileri baz alarak, 2019-MSÜ sınavının da 2019 yılının mart ayında yapılabileceğini ve başvurularının da ocak ve şubat aylarında alınabileceği söylenebilir. Konu hakkında ÖSYM ya da MSÜ tarafından net bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.

Üniversite bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!