2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Engelli atamaları o tarihte mi başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak Engelli atamaları o tarihte mi başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2019 09:58

Engelli memur adaylarının sabırsızlıkla beklediği 2019 EKPSS ataması için başvuru tarihinin belli olduğu iddia edildi. Sosyal medyadan yayınlan iddialara göre, 2019 EKPSS tercihleri bu hafta içerisinde başlayacak. Peki, 2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Sosyal medyada yayılan iddialara göre, 2019 EKPSS tercihleri 11 Aralık'ta alınamaya başlanacak. Engelli atamalarının tarihiyle ilgili ilk açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan gelmişti. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde konuşan Selçuk, "Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan topladığımız talepler neticesinde aralık ayının son haftasında engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarına atanması için bir kura töreni düzenleyeceğiz." ifadesinde bulunmuştu.

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

 

BAKMADAN GEÇME!