2018 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2018 KPSS ne zaman yapılacak KPSS giriş yerleri ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 17:55

2018 KPSS sınavının ne zaman yapılacağı, sınava girecek olan yüz binlerce memur adayı tarafından araştırılmaya devam ediyor. KPSS hazırlıkları devam ederken ÖSYM, Temmuz 2018 Takvimi paylaştı. Peki, 2018 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen KPSS sınavı için geri sayım başladı. Memur olabilme hayaliyle sınava girecek olan binlerce vatandaş, sınavın yapılacağı tarihi merak ediyor ve hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, 2018 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

KPSS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS giriş yerleri, ÖSYM tarafından sınavda son 1 hafta önce yayınlanmaktadır.

KPSS hazırlıkları devam ederken ÖSYM, Temmuz 2018 Takvimi paylaştı. Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan takvimde KPSS kapsamındaki genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve alan bilgisi oturumlarının tarihi yer alıyor.

Takvimde özellikle memur adaylarının büyük bir heyecanla takip ettiği KPSS oturumlarına ilişkin bilgiler dikkat çekti. Sınavlardan en yakın başvuru dönemi ise KPSS/Ortaöğretim oldu.  Temmuz’da KPSS oturumlarına ek olarak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), gerçekleştirilecek. Peki, KPSS genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve alan bilgisi oturumları temmuz ayının kaçında yapılacak?

Haberin Devamı

ORTAÖĞRETİM (LİSE) KPSS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre; Ortaöğretim KPSS sınavı, 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Bu sınav için adayların başvuruları 3 Temmuz ve 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden yapacak. Öte yandan söz konusu 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Lisans düzeyinde gerçekleştirilecek olan KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınav tarihi 22 Temmuz, sonuç açıklama tarihi 31 Ağustos;

Lisans düzeyinde gerçekleştirilecek olan KPSS Alan Bilgisi sınav tarihi 28-29 Temmuz, sonuç açıklama tarihi 31 Ağustos;

Haberin Devamı

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav tarihi 5 Ağustos, sonuç açıklama tarihi 31 Ağustos;

Lise düzeyinde yapılacak olan KPSS'nin sınav tarihi 07 Ekim, sonuç açıklama tarihi 8 Kasım;

Ön Lisans düzeyinde yapılacak olan KPSS'nin sınav tarihi 04 Kasım, sonuç açıklama tarihi 29 Kasım;

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi 09 Aralık, sonuç açıklama tarihi 04 Ocak 2019 olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!