2018 DGS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih

Güncelleme Tarihi:

2018 DGS ne zaman yapılacak İşte ÖSYMnin verdiği tarih
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 18:39

2018 DGS sınavının ne zaman yapılacağı, sınava katılım sağlayacak olan adaylar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. 2 yıllık lisanslarını 4 yıla tamamlamak isteyen üniversite öğrencileri DGS sınavı için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Peki, DGS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için adayların geri sayımı sürmeye devam ediyor. Ön lisans yerleştirme programlarından mezun olarak lisans eğitimine geçmek isteyen adaylar için düzenlenen DGS’ye başvuramayanlara ikinci şans veriliyor. Adaylar 5 Haziran’da DGS’ye geç başvuru yapabilecekler. Peki, DGS ne zaman yapılacak?

DGS 2018 NE ZAMAN?

Yapılan resmi açıklamalara göre daha önceki sınav takviminde, sınav tarihi olarak 8 Temmuz'da yer alan DGS'nin sınav tarihi değiştirildi. Fakat bu tarih, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna denk gelmesi sebebiyle, 8 Temmuz olarak belirlenmiş olan sınav tarihi 21 Temmuz olarak değiştirildi. Böylece bu yıl DGS sınavı 21 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

DGS GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geç başvuruları 5 Haziran Salı yapılacak. Başvurular ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden saat 23.59’da sona erecek.

Haberin Devamı

ÜCRETİ YATIRMAYANIN BAŞVURUSU İPTAL

DGS’ye bir açıköğretim ve örgün eğitimde ön lisans programından mezun olan veya staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenler başvurabiliyor. Geç başvuru ücreti 150 TL olarak belirlendi. Geç başvuru gününde sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında ‘e-İŞLEMLER’de yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecek.

Bankalardan ödeme yapılmayacak. Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilir. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için sınava giriş belgesi de düzenlenmeyecek. Sınav 21 Temmuz’da yapılacak.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksek okulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ADAYLAR HANGİ BÖLÜMLER İÇİN TERCİH YAPACAK?

Adaylar, yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanacak. Hangi ön lisans programlarından mezun olan/olacak adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri yine ÖSYM tarafından yayımlanacak tablolarda görüntülenebilecek.

Anadolu Üniversitesi açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak ÖSYM tarafından yayımlanacak tablodaki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!