2008 model oyunlar

Güncelleme Tarihi:

2008 model oyunlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Önümüzdeki yıl, bir gün Orta-doğu’daki petrol savaşlarında ön safta çarpışacaksınız, başka bir gün binlerin önünde dünya kupası için takımınızla top koştu-racaksınız. Bunları da bırakıp bir uçağın pilot kabininden yeryü-zünü izleyeceksiniz. Yok, bu yıllık falınız değil! Yoksa neden bahsettiğimizi anlamıyor musunuz?

Bİlgisayarla birlikte hayatımıza giren oyunlar çoğumuzun vazgeçilmezi haline geldi. Önceleri basit grafikler halinde karşımıza çıkan bilgisayar oyunları, zamanla gelişen grafik sistemleri sayesinde neredeyse sinema filmi haline geldi. Artık bizler de o birbirinden müthiş maceraların başkahramanlarıyız. Bunların en ünlülerinden World Of Warcraft’ın, dünya çapında kayıtlı 5 milyon oyuncusu bulunuyor. Uzay strateji oyunu OGame ise yalnızca Türkiye’de bile 230 bin kişi tarafından oynanıyor. Toplamda bir milyon kişinin strateji ve rol yapma oyunları oynadığı tahmin ediliyor. 2008’de rol alacağımız oyunların en ses getirecek olanlarını araştırdık.

Trİbünlere oynayIn

2007 versiyonuna göre daha da geliştirilmiş grafikleri ve sesleriyle öne çıkan FIFA 2008, önümüzdeki yıl boyunca özellikle futbol severlerin gözdesi olacak. Oyunda öne çıkan değişikliklerden biri top fiziği. Yağmurlu ortamda daha hızlı duran bu top karlı ortamda daha fazla kayıyor. Yeni versiyonda topun temasıyla filenin hareketlenmesi de daha keyifli bir hal alıyor. File gelişirken filenin bekçisi de olduğu yerde durmamış tabii! Kaleci artık 90'a takılan bir topa atlamıyor. Durumu anlayıp sadece topa bakıyor.

Maya mİtolojİsİ

Oyun üreticisi Eidos tarafından patenti alınan Tomb Raider’ın sekizinci versiyonu 2008 ortalarında çıkacak. PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için hazırlanan oyun önceki versiyona göre daha iyi grafikler sunacak. Örneğin, çamurlu toprağa basıldığında izler kalacak ve bu izler gerçeğe benzer bir şekilde yavaşça kaybolacak. Bunun gibi birçok grafik detaya sahip olması beklenen oyun maya mitolojisini ele alacak.

OrtadoĞu ateŞİnİn İçİnde

THQ ve Kaos Studios’un yeni FPS oyunu Frontlines’ın demosu geçtiğimiz günlerde Xbox live üzernden indirilebilir hale gelmişti. Alternatif bir kurguya sahip olan ve Ortadoğu’daki petrol savaşlarını konu alacak Fuel of War, Unreal Engine 3 grafik motoru ile geliştirilmiş. Oyun sizi bir macera filminin içine atacak ve eğlenceli olduğu kadar heyecanlı vakitler geçirtecek.

Crysis patlama yapacak

FarCry'in yaratıcısı, üç Türk'ün sahibi olduğu Crytek tarafından hazırlanan Crysis, oyunculara büyük yenilikler vaat eden bir çalışma. Crytek'in kendi ürünü olan CryEngine 2 motoru kullanan oyunda, gerçekçi ve zorlu yapay zeka bizi bekliyor. Kusursuza yakın gerçekçilikte obje fizikleri ve etkileşimleri, zorlu yapay zeka, 32 oyuncuya kadar multiplayer desteği, rahat oynanabilirlik ve kurgusu sayesinde oyuncuyu saran hikayesi ile FPS türünde yeni bir sayfa açacak gibi görünüyor. Crysis’de kullanılan modifiye edilebilir silahlar, özel parçalar eklenerek yeni özelliklerle donatılabiliyor. Oyunun bu yıl patlama yapması bekleniyor.

Modern savaŞ

Birinci kişi perspektifinden oynanan ünlü Call of Duty’nin Modern Warfare (Modern Savaş) adlı dördüncü serisi diğerlerinden daha üstün özellikleriyle piyasada. Grafikleri çok başarılı olan seri, 2. Dünya Savaşı’nın bugün de sürmesi kurgusunu konu alıyor. Oyunda karanlık bir Rusya ordusu işbirlikçisi, isimsiz Ortadoğulu askerler ve nükleer silahlar var. İyi adamların her zaman zor durumlarda yetişip sorunları çözemeyeceğini hatırlatan Modern Warfare, benzerlerine göre biraz kısa. Yaklaşık 8 saat sürüyor ama içinde çok fazla aksiyon olduğu için gayet doyurucu. Tek kişi oynarken çok eğlenebilirsiniz ama çok kişi ile oynandığı zaman gerçekten çok daha zevkli oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!