2008’in gezi modası ’İslami güzergáhlar’ liste başı ise İstanbul

Güncelleme Tarihi:

2008’in gezi modası ’İslami güzergáhlar’ liste başı ise İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 00:00

Ünlü İngiliz seyahat kitapları yayıncısı Lonely Planet, gelecek yılın seyahat modasının İslami güzergahlar olduğunu duyurdu ve listenin başına da tarihi eserlerle dolu İstanbul’u koydu.

İngİltere’de "2008 Blue List" adıyla yayınlanan gezi güzergáhları listesinde, İstanbul’un yanı sıra Fas’ın Fez kenti, Malezya’daki Kenyir Gölü bölgesi, İspanya’daki Granada ve Tanzanya’nın Zanzibar kenti gibi son derece çekici yerler de bulunuyor. İngiliz basını, Dışişleri Bakanlığı’nın bu kentlerin bazılarıyla ilgili seyahat uyarılarına rağmen, bunların "en iyi İslami ğezi güzergahları" olarak tavsiye edildiğine dikkati çekti. Lonely Planet listesinde ilk 10 sırada Buhara, Keşmir ve Umman gibi kentler de yer aldı.

Listede, Orta Asya’nın en kutsal kentlerinden biri sayılan Buhara ele alınırken, kentte patlamamış mayınların büyük tehlike yarattığı ve ziyaretçilerin kamuya açık yerlerde çok dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. Irak’taki Kerbela’nın son derece önemli bir İslami merkez niteliği taşıdığına dikkati çeken Lonely Planet, bu kent için de tehlikelerin geçerli olduğunu işaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!