2006 yılının ürünleri

Güncelleme Tarihi:

2006 yılının ürünleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Bundan sadece iki gün sonra yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanırken, yeniliklerle dolu bir yılı da geride bırakmış olacağız. Her yıl olduğu gibi, 2006 yılı da teknolojik anlamda bir çok ürünün piyasaya çıkmasına vesile oldu. Peki geçtiğimiz yıl teknoloji dünyasında hangi ürünler iz bıraktı? 2006 yılının teknolojik ürünlerini sizin için derledik.

Cep telefonları ve kişisel cihazlar

İş telefonu:

Nokia E61

Nokia’nın E61 modeli en son Symbian işletim sistemi sürümünü oldukça ince bir tasarımla bir araya getirirken, iş kullanımına yönelik tüm iletişim ve mesajlaşma fonksiyonlarını kullanıcısına Türkçeleştirilmiş bir klavye üzerinden sunabiliyor oluşuyla bizden yılın iş telefonu ödülünü aldı.

en çekici cep telefonu:

Samsung X820 Ultra

Samsung’un bu yıl oldukça ses getiren Ultra serisine dahil olan X820 modeli, sadece 6.9 milimetrelik inceliğine rağmen bu yapıda nasıl bir araya getirildiğini anlamakta zorlandığımız kamera ve müzikçalar gibi özellikleriyle, yılın en çekici cep telefonu kategorisinde ipi göğüsledi.

multİmedya cep telefonu:

Sony Ericsson K790i

3.2 megapiksellik kamerasıyla alabildiğine yetenekli olan, müzik dosyalarıyla gayet iyi geçinen, ve tüm bunlara rağmen boyutlarını da mantıklı ölçülerde tutabilen Sony Ericsson K790i, yılın multimedya cep telefonu olmaya hak kazandı.

en marifetli cihaz:

Samsung NV3

Sayısal fotoğraf makinesi oluşunun yanında ekranında film izlemenizi, kitap okumanızı, hatta müzik dinlemenizi sağlayan Samsung NV3, yılın en marifetli cihazı kategorimizin birincisi olmakta fazla zorlanmadı.

Bilgisayarlar ve çevre birimleri

portatİf dİzüstü bİlgİsayar:

Dell XPS M1210

Dell XPS M1210, 2 kilonun altındaki ağırlığına rağmen çoğu üst seviye dizüstü bilgisayarı imrendirecek nitelikteki performanslı bileşenleri, metalik öğelerle süslü tasarımı ve etkileyici parlaklığa sahip ekranıyla yılın portatif dizüstü bilgisayarında tercihimiz oldu.

Kapsamlı dizüstü bilgisayar:

Sony VAIO VGN-A617S

17 inç ekrana sahip multimedya yönelimli şık bir tasarım altında, performans üzerine kurulu bileşenlere ağırlık veren Sony VAIO VGN-A617S, boyuttan öte performansı ön planda tutan kullanıcılara yönelik bir çözüm olarak yılın kapsamlı dizüstü bilgisayarı olmaya hak kazandı.

masaüstü bİlgİsayar:

HP Compaq dc7700

HP’nin en yeni teknolojik bileşenlerle donattığı masaüstü bilgisayar serisi Compaq dc7700, sadece iş ortamına yönelik perfor-mansıyla değil, sunduğu genişleyebilirlik, dahili veri güvenliği ve yedekleme çözümleriyle de yılın masaüstü bilgisayar sistemleri arasında tercihimiz oldu.

Bİlgİsayar çevre bİrİmİ:

Logitech V450 Laser Mouse

Logitech’in dizüstü bilgisayarlar için tasarladığı V450 modeli kablosuz lazer faresi, tasarımı ve taşıma kolaylığının yanında bir çift kalem pille 1 yılı bulan etkileyici pil ömrüyle bizden yılın en iyi çevre birimi ödülünü aldı.

PC VE KONSOLOYUNLARI

Medieval 2: Total War

Tarihin gelişiminde önemli rol oynayan uygarlıklar üzerinde hakimiyet kurmanızı sağlayan Medieval 2: Total War, etkileyici grafikleri ve insanı esir alan stratejik öğeleriyle yılın PC oyunu ödülünü aldı.

Need for Speed: Carbon

Need for Speed: Carbon, yılı biraz sonundan yakalasa da etkileyici PlayStation2 uyarlaması ve seriye özellikle oynanış biçimi açısından getirdiği yeni açılımlarla yılın PS2 oyunu oldu.

DÜZ EKRAN TELEVİZYONLAR

LİKİT kristal televizyon:

Sony BRAVIA KDL-52X2000

Sony’nin geçtiğimiz yıl içindeki likit kristal televizyon alanındaki atılımının bir sonucu olan BRAVIA serisinin önde gelen ürünlerinden 132 ekran KDL-52X2000 modeli, sahip olduğu zengin özellikler ve sunduğu görüntü kalitesi yanında, 1920 x 1080 tam HD çözünürlüğüyle bu kategorideki seçimimiz oldu.

HD plazma TELEVİZYON:

Panasonic 262 EKRAN HD TV

Panasonic’in bu yıl CeBIT Eurasia Bilişim Fuarı’nda sergilediği ve başından ziyaretçisinin eksik olmadığı 262 ekran plazma televizyonu, hem sunduğu 1920 x 1080’lik tam HD çözünürlüğü, hem de kusursuz resim kalitesiyle bizden yılın en iyi plazma televizyonu ödülünü aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!