2002'nin en büyük projesi E-Eğitim

Güncelleme Tarihi:

2002nin en büyük projesi E-Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:10

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, 2002-2003'te en büyük projelerinin ‘e-eğitim’ (televizyon, internet ve uzaktan eğitim)'i gördüklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen ‘‘Matematik Öğretiminde Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri’’ konulu toplantıda konuşan Bostancıoğlu, ‘‘Ülkenin ekonomide, kültürde, sanayide ve ticarette gelişmesini temin edecek en önemli projenin e-eğitim olduğuna inanıyorum’’ dedi.

Hizmet içi eğitime de önem verdiklerini, eğitimin de, öğretmenin de yenilenmeye ihtiyacı bulunduğunu belirten Bostancıoğlu, ‘‘İlköğretimde Türkçe Öğretimi’’, ‘‘İlköğretimde Matematik Öğretimi’’ gibi öğretmenin el kitabı olacak kitaplar bastırarak, dağıttıklarını belirtti. Çoğunluğu köy ve küçük yerlerden olmak üzere, birçok öğretmenden e-mail aldığını söyleyen Bostancıoğlu, gelecek yıl her öğretmen odasına internet bağlantılı bilgisayar koymayı planladıklarını belirtti. Toplantıda konuşan Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dernek ise, orta dereceli okullarda verilen matematik eğitiminin çok ağır program içerdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!