2000’in kadınları seçiliyor

Güncelleme Tarihi:

2000’in kadınları seçiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tempo Dergisi ve Omomatik tarafından Milenyum’un alanında en başarılı kadın adayları belirlendi...

Şimdi sıra Tempo okuyucularında... Onlar adaylar arasından her kategoride ‘2000 yılının kadınını’ seçecekler...

Şimdi... Bu ankete katılmak için 26 Kasım 1999 tarihine kadar zamanınız var. Yapacağınız tek şey dergideki formu doldurmak ve göndermek...

Moda

Ece-Ayşe Ege(Dice Kayek): Paris'te modaevi bulunan genç modacılar Ece ve Ayşe, yarattıkları Türk markası Dice Kayek ile modanın başkenti Paris'te moda fırtınası estiriyorlar. Öyle ki, Madonna'yı giydirecek modacı ünvanını bile kazandılar. Dice Kayek, Avrupa'nın birçok kentinin yanında Japonya, Hong Kong ve Tayvan'da da tanınmış bir marka oldu.

İdil Tarzi: Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okudu, Londra ve Milano'da master yaptı. TGS Derneği ile 1994 Beymen Academia'dan ayrı ayrı ödüller aldı. İdil Tarzı, trikolarla Türk modasının önde gelen isimleri arasında yer aldı.

Arzu Kaprol: Almanya'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük moda şovu European Designer's Show'a katılan ilk Türk modacısı. Kaprol’un çocukluk ve gençlik dönemi kumaşlar içinde geçmiş. Hep modacı olmayı hayal eden Arzu Kaprol'un annesi de modacıymış.

Bahar Korçan: Korçan da Avrupa'da fırtınası estirenlerden. Korçan, tamamen doğal dokumalardan üretilen kumaşlardan oluşturduğu koleksiyonları ile yeni dünyanın bir üyesi olduğunu kanıtladı.

Yeşim Chambrey:

1989 yılında Paris'te katıldığı Genç Tasarımcılar Festivali'nde kadın kreasyonları dalında ve basın dalında birincilik ödülü aldı. 1990 yılında kendi adıyla yarattığı marka, büyük ülkelerin ünlü mağazalarında ve butiklerinde satılıyor.

Sinema

Selda Özer: Onun ismini tüm televizyon izleyicileri çok iyi biliyorlar. Üstelik sinemada da başarılı olduğunu kanıtladı. Selda Özer’in , kendisini en iyi ifade edebildiği film Harem Suare oldu.

Nilüfer Açıkalın:

Son olarak Harem Suare'de gösterdiği performansla adından söz ettirdi. Yeni piyasaya çıkan ‘‘Bıçak Sırtı’’ adlı ilk öykü kitabıyla edebiyat dünyasına da girdi.

Zuhal Olcay: Sinema, tiyatro ve televizyon dizilerinden tanıdığımız Zuhal Olcay, Türk ve kadın sanatçı kavramı bir araya geldiğinde, bu kavramın içini doldurabilen bir isim.

Başak Köklükaya: Zeki Demirkubuz'un üçüncü filmi ‘‘Kötülük Çiçekleri’’ için seçtiği oyunculardan biri olan Köklükaya, bu yıl Antalya'da aldığı ‘‘En İyi Kadın Oyuncu’’ Altın Portakalı'yla da bunu kanıtladı.

Yelda Kaymakçı: ‘‘Yara’’ filmindeki rolüyle 1998 yılında hem Altın Portakal hem de ÇASOD’un geleneksel sinema ödülünün sahibi oldu. Şimdi ‘‘Başlangıcın Sonrası’’ adlı bir filmin hazırlıkları içinde. Ve diğer kategoriler

TİYATRO : ‘Baba Evi’ dizisinin başarılı oyuncusu Sevinç Erbulak, ilk kadın stand-upçı Pelinsu Pir, eşi Ferhan Şensoy’la paylaştığı rollerle, dikkatleri hep üstüne çeken Derya Baykal, yıldızı hep parlayan Demet Akbağ ve tiyatrocu bir aileden gelen Çiçek Dilligil adaylar arasında...

PLASTİK SANATLAR : İki ödül sahibi Arzu Başaran, seramik sanatçısı Alev Ebuzziya, Can Yücel’in yeni kuşak ressamlardan olan kızı Su Yücel, heykeltraş Günnur Özsoy, sanatçı bir aileden gelen Kezban Arca Batıbeki plastik sanatlar kategorisinin adayları....

EDEBİYAT : Ayşe Kulin, genç kuşak yazarlardan Aslı Erdoğan, deneyimli isimler Buket Uzuner, Füruzan ve ‘Maya’ isimli öykü kitabıyla ödül alarak hayatımıza giren ve kısa zamanda üçüncü kitabıyla adından söz ettirmeye devam eden Leyla İpekçi...

SPOR : Hepsinin adını tek tek saymaya gerek yok çünkü onlar takım oyunu kuruyorlar: Eczacıbaşı Kız Voleybol Takımı, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı...

Müzik

İzel: Önce İzel-Çelik-Ercan olarak çıkardıkları albümleri ile dikkatleri çektiler. Daha sonra grup dağıldı ve İzel, tek başına varolabileceğini kanıtladı.

Sertab Erener: Erener, farklı sesi ve müziğiyle Türk dinleyicisinin gözünde göklere çıkarılıyor.

Demet Sağıroğlu: Bir zamanlar Kayahan'ın vokalisti iken keşfedilen Sağıroğlu, güçlü sesi ile müzik dünyasını allak bullak etti.

Şebnem Ferah: Genç ve mükemmel seslerden biri. Yaptığı müzik ve giyim tarzı ile alternatif bir tavır çizerek seviliyor.

Yonca Evcimik: Çocukların da içinde yer aldığı özel bir dinleyiciye sahip Evcimik, son kasetiyle de oldukça beğeni topladı.

Televizyon

Defne Samyeli : Medyaya bir güzellik yarışmasıyla adım atmasının dezavantajını yaşamayan ender güzellerden biri. Televizyoncu olmayı tercih etti ve kendini kanıtladı. Geçtiğimiz sezon gece haberlerini sunan Samyeli, yeni yayın döneminde artık Kanal D Ana Haber'i sunuyor.

Yasemin Bozkurt : Televizyon dünyasının o parlak ışıklarına uzun seneler dayanabilen ender televizyon sunucu ve programcılarından biri.

Arzum Onan :

O da bir güzellik kraliçesi. Ancak mankenliğin yanı sıra oyunculuğunun da güçlü olduğunu herkese gösterdi.

Şerif Turgut :

Savaş alanlarından hayatı pahasına yaptığı röportajlar, habercilik tarihine damgasını vurdu. Atv'nin bu yürekli Kosova muhabiri deprem bölgesindeki röportajlarıyla da dikkatleri çekti.

Burbuçe Ruşiti :

NTV'nin Kosova muhabiri de Sırp zulmünü dünyaya tanıtan kadın televizyonculardan biri. Ruşiti, yaşananları ‘‘Kokunu Özledim Kosova’’ adındaki kitabı ile ölümsüzleştirmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!