200 bin MHP'li

Güncelleme Tarihi:

200 bin MHPli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

MHP'liler, geleneksel Erciyes Zafer Kurultayı'nda gövde gösterisi yaptı. 200 bin kişinin doldurduğu Tekir Yaylası'nda, MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘dejenere’ dediği partileri şikayet etti.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen geleneksel Erciyes Zafer Kurultayı'nda yaklaşık 200 bin MHP'li ve ülkücü buluştu. Günler öncesinden yurdun dörtbir yanından akın eden ülkücülerin doldurduğu 2 bin 150 metre yükseklikteki Tekir Yaylası, 5 bine ulaşan otağ ve çadırlarla, MHP'lilerin ifadesiyle ‘Türkiye’deki Arafat'a dönüştü. MHP'nin gövde gösterisi yaptığı Zafer Kurultayı'na katılan Genel Başkan Devlet Bahçeli, ‘Başbakan Devlet’ sloganları arasında kurultay konuşmasını yaptı. Kayseri il örgütü tarafından dün gerçekleştirilen kurultayda Alparslan Türkeş de anıldı. Tuğrul Türkeş, Kırım'da olduğu için kurultaya gelemedi.

TÜRKEŞ'İN EMANETİ

Devlet Bahçeli, Erciyes Zafer Kurultayı'nın kendilerine Alparslan Türkeş'in emaneti olduğunu, Türkiye'den ve hatta Türk dünyasından binlerce insanın bu şölende biraraya gelerek dertleştiğini, kaynaştığını anlattı. Bahçeli, ‘‘Türk demokrasi tarihinde böylesine kaygan bir zemin ve kaypak siyasetçilere şahit olunmadı. Bugünkü hükümet laiklik ve cumhuriyetin, bundan önceki hükümet de kutsal İslam dini ve demokrasinin arkasına sığındı’’ dedi. Bahçeli, ‘‘Sizlerin huzurunda, bu partileri Türk milletine şikâyet ediyorum’’ dedi. Türkiye'nin önünde uzun bir seçim maratonu olduğunu belirten Bahçeli, ‘‘Önümüzdeki seçimler sadece demokrasimiz açısından değil, Türk milleti ve geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. Ülkemizde, yıllardır kamu kaynaklarını çarçur etmeyi, günübirlik yaşamayı siyaset zannedenler var. Etnik ve mezhep farkılıklarına hitap etmeyi, göz boyamayı, dedikoduyu demokrasi zannedenler var’’ dedi.

PARTİLER DEJENERE

Türkiye'nin en acil sorununun içler acısı durumdaki siyasetini ahlaki yapıya kavuşturmak olduğunu anlatan Bahçeli, ‘‘Siyaset çarkını oluşturan kurumlar ve partiler iyice dejenere olmuş, değer ve hizmet üretemez duruma düşmüştür. Şahsi çıkarları kullanan ve koruma merkezi haline dönüşen partilerin derlenip toparlanması gerekir’’ dedi. Bahçeli, partilerin, erken seçimin tarihini uzatıp kış dönemine getirerek vatandaşı seçimden dışlamaya çalıştıklarını öne sürdü, ‘Ama başaramayacaklar’ dedi.

Tabanca ve tüfekler, emanete

Erciyes Zafer Kurultayı'nda daha önceki yıllarda silah atılması ve kaza kurşunuyla yaralananlar olması nedeniyle, bu yıl jandarma tüm silahları topladı. Günün erken saatlerinden itibaren Erciyes Dağı girişinde arama yapan jandarma ruhsatlı 173 tabanca ve 37 otomatik av tüfeğini imza karşılığında belge vererek emanete aldı. MHP Genel Merkezi'nın kurultayda silah atılmasını yasaklamasına tam olarak uyulurken, jandarmanın dağa çıkışta yaptığı aramalar sırasında üzerlerinde ruhsatsız tabanca bulunan 2 kişi gözaltına alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!