20 trilyonluk rant

Güncelleme Tarihi:

20 trilyonluk rant
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya bu olayı konuşuyor

8 Başhekimin kellesini götüren koltuğun sırrı

Siyasi partilerin yöneticileri Antalya Devlet Hastanesi kalesini ele geçirebilmek için, içten ve dıştan kıran kırana inanılmaz bir savaş veriyor.

Devlet Hastanesi'nde bir yılda tam 8 kez başhekim değişmesinin altında yatan tek gerçek hastanenin trilyonluk ihaleleri. 1999 yılında 14 trilyon bütçesi bulunan Antalya Devlet'in 2000 bütçesi ise 20 trilyon lira. Kısaca, yeni başhekim Dr. Lütfü Çakıcı, döner sermaye dahil 20 trilyonluk bütçeye hükmedecek.

Ağızlar sulanıyor

Bu koltuğun siyasilerin gözdesi olması da, ihaleler ve 20 trilyonluk bu bütçeden kaynaklanıyor. Her ay yüzlerce ihale yapılıyor. Tıbbi cihazların yanı sıra, yaş sebze ve meyve ile gıda ihaleleri de küçümsenemeyecek boyutta. Trilyonların döndüğü bu ihaleler, çoğu zaman siyasilerin ağzını sulandırıyor.

Onlar da değişiyor

Ppartİ temsilcileri, başhekimlik koltuğuna partisine yakın ismin atanmasını sağlayarak, bu ihalelerden yakınlarının pay sahibi olmasını arzuluyor. Böylece bir yılda 8 kez başhekim değişikliği kaçınılmaz oluyor. Hükümet ya da Sağlık Bakanı'nın değişmesiyle, başhekim koltuğunda oturan isim de değiştiriliyor.

Trilyonluk yumurta ihalesi

ANTALYA Devlet Hastanesi'nde her sabah hasta ve yakınlarına verilen kahvaltı mönüsünde yumurta konuyor. Günde binlerce yumurtanın tüketildiği hastanede yıllık veya 6 aylık dönemler halinde yumurta ihalesi yapılıyor. Sadece hastanedeki yumurta ihalesinin tutarının 1 trilyonu geçtiği dikkate alınırsa, bu koltuğun önemi bir kez daha anlaşılıyor. Siyasiler, tıbbi cihaz ve gıda ihalelerini partililerinin kazanabilmesi için başhekiminin kendi partilerine yakın isim olmasını istiyor. Bu da hastanede bir yıl içinde 8 başhekim değişmesine neden oluyor.

20 trilyonluk rant savaşı

Antalya Devlet Hastanesi'nde bir yıl içinde tam 8 kez başhekim değişmesinin altında yatan tek gerçek, hastanenin trilyonluk ihaleleri. Hastanenin bu yılki 20 trilyonluk bütçesi, binlerce ihale için siyasetçilerin ağzını sulandırıyor.

Hastanede her ay yüzlerce ihale yapılıyor. Tıbbi cihazların yanı sıra, yaş sebze ve meyve ile gıda ihaleleri de küçümsenemeyecek rakamlarla ifade ediliyor. Siyasi parti temsilcileri, başhekimlik koltuğuna kendi partisine yakın ismin atanması için çalışıyor.

Siyasetçiler ihalelerden partililerin pay sahibi olmasını arzuluyor. Böyle olunca bir yılda 8 kez başhekim değişmesi kaçınılmaz duruma geliyor. Hükümet ya da Sağlık Bakanı'nın değişmesi halinde başhekim koltuğunda oturan isim hemen değiştiriliyor.

Başhekim Çakıcı kimdir?

ANTALYA Devlet Hastanesi'nin yeni başhekimi Lütfü Çakıcı, 1950 yılında Konya'da dünyaya geldi. 1974 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İhtisas eğitimi ve vatani göreveni yaptıktan sonra 1980'de Yalova Devlet Hastanesi'ne iç hastalıkları uzmanı olarak atandı. 1991 yılında da aynı hasatenede başhekim oldu. 17 Ağustos depreminden sonra Ankara Etimesgut Devlet Hastanesi'ne tayin oldu. Burada 6 ay görev yapan Çakıcı, şimdi Antalya Devlet Hastanesi'nin yeni başhekimi.

Sınıf arkadaşı çıktı

ANTALYA Devlet Hastanesi'nin yeni başhekimi Dr. Lütfü Çakıcı, Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un yakın arkadaşı olduğu yolunda gazetemizde dün yayınlanan habere açıklık getirdi. Bakan Durmuş'un arkadaşı olduğunu doğrulayan Çakıcı, ilk önce bu arkadaşlığın nerede ve nasıl başladığı yolundaki sorularımıza cevap vermek istemedi. Bu konudan ziyade hizmetleriyle gündemde kalmak istediğini belirten Çakıcı, ısrarlı sorularımız üzerine bakan Durmuş'un sınıf arkadaşı olduğunu açıkladı. Başhekim Çakıcı, 1974-80 yılları arasında şu anda Sağlık Bakanı olan Osman Durmuş'la Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde aynı sıraları paylaştığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!