20 Temmuz 9 Ekim için toplantı

Güncelleme Tarihi:

20 Temmuz 9 Ekim için toplantı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 19:53

MHP’de genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ, Meral Akşener ve Sinan Oğan, bugün yeniden bir araya gelerek, ‘en kısa sürede yeniden kurultay toplanması’ için harekete geçecek.

Haberin Devamı

MHP’de kurultay süreci, eski Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un 19 Haziran’daki kurultayın iptaline yönelik Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada verilen ‘ihtiyati tedbir’ kararıyla çıkmaza girmişti. Yargıtay Başsavcılığı da devam eden bir dava olduğuna işaret ederek, kurultayda yapılan tüzük değişikliklerini onaylamamıştı.

Kurultay planları zora giren parti içi muhalefet, yeni bir çıkış yolu aramak için bugün yeniden bir araya gelecek. Önce kendi aralarında oluşturdukları Hukuk ve Seçim Komisyonu üyeleri saat 11.00’de toplanacak, ardından da dört genel başkan adayı saat 14.00’te buluşacak. Bu toplantılardan, delegelerden yeniden imza toplanması yönünde bir karar çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

DİLEKÇE GENİŞLETİLECEK

Muhalefet, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “10 Temmuz’u kurultay tarihi olarak açıkladığına ancak kurultayın Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden gelen ‘ihtiyati tedbir’ kararı gerekçe gösterilerek yapılmadığına” dikkat çekerek, delege tepkisinin arttığını savunuyor. Muhalefetin bu kez delegelerden toplayacakları imza dilekçelerinde sadece seçimli olağanüstü kurultay toplanması yönünde engel teşkil eden madde değil, ‘başta disiplin cezaları gerektiren hallerin yer aldığı ilgili maddeler için de değişikliğin talep edileceği’ belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘İMZA TOPLAYAMAZLAR’

Muhalefetin Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden çıkacak kararı beklemeden, yeniden delegelerden imza toplamasının en önemli nedeni ise 20 Temmuz itibarıyla adli tatilin başlayacak olması. 20 Temmuz’a kadar yargıdan karar çıkmayacağına inanan muhalefet, genel merkezin 9 Ekim tarihinde daha önceden belirlediği 18 Mart 2018 olağan kurultayı için il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirmeden, yeniden toplanan imzalarla bir olağanüstü kurultay daha hedefliyor. 9 Ekim’den sonraki bir adımın ise muhalefetin elini kolunu bağlayacağı savunuluyor.

Genel Merkez yetkilileri ise muhalefetin Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden bir karar çıkmaması halinde yeniden delegelerden imza toplayamayacağı görüşünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!