2 rokete 8 kurşun

Güncelleme Tarihi:

2 rokete 8 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 02:33

AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahıyla 19 Mart’taki saldırıyı düzenleyen DHKP-C’li Muharrem Karataş ve Serdar Polat önceki akşam Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ve Polisevi’ne 21 saniye arayla 1’er roket attı. 3’üncüyü atamadan kaçan 2 DHKP-C’li için 2 bin polis seferber oldu. 10 dakikalık çatışmanın ardından Karataş 5 kurşunla öldürüldü, Polat 3 kurşunla vurularak yaralı yakalandı.

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü (EGM) ek binası ile Polisevi’ne roketatarlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. DHKP-C’li Muharrem Karataş ve Serdar Polat’ın, Yunanistan üzerinden deniz yoluyla Türkiye’ye girdikleri belirlendi. Keşif yapıp kroki çıkartan saldırganlar kaçış güzergahlarını da belirleyerek saldırıyı düzenledi.

SANİYESİNE KADAR AÇIKLADILAR

Polisin ilk belirlemelerine göre, Karataş ve Polat, Dikmen Vadisi’ni kullanarak Genel Müdürlük ile Polisevi’nin yakınına yaya olarak geldi. Çetin Emeç Caddesi üzerinde MOBESE ve güvenlik kameralarının görmediği kör bir noktadaki kaldırımın arkasındaki çalılıklara gizlenen saldırganlar, reklam panosunu da kendilerine siper seçti. AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahıyla 19 Mart’taki saldırıyı düzenleyen Karataş, saat 21.34.42’de önce Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, saat 21.35.03’de Polisevi’ne atış yaptı. Dikmen Vadisi’ndeki parkta bulunan 2 genç kızın kendilerini fark ettiğini gören saldırganlar 3’üncü roketi atamadan kaçtılar.
Roketatar ateşleme mekanizması, 1 patlamamış roketatar mermisi, DHKP-C flamasıyla 1 sırt çantasını olay yerinde bırakan saldırganlar, Dikmen Vadisi’nde ağaçların arasına girerek kaçtılar. Emniyetin kalbi olarak değerlendirilen Dikmen’deki saldırının ardından Ankara polisi alarma geçti. Başta terör, istihbarat olmak üzere tüm polis birimleri görevlendirildi. Özel harekat polisi de Gölbaşı’ndaki Merkezi’nden kente kaydırıldı. 2 bin polis kenti ablukaya aldı. Olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatıldı. Tüm şehirlerarası yollar kapatıldı. 2’nci bir saldırı ihtimaline karşı bomba uzmanı köpekler ve frekans karıştırıcı cihazlar da devreye sokuldu.

Haberin Devamı

İZ SÜREN KÖPEKLER BULDU

Saldırının yapıldığı noktaya getirilen kokuya duyarlı köpekler, Dikmen Vadisi’nde iz sürdü. Özel Harekat timi de saldırganların peşine düştü. Saldırganların izine olay yerinden 5 kilometre uzaklıktaki Dikmen Keklik Pınarı’nda ulaşıldı. 50 kişilik Özel Harekat timinin ‘Dur’ ihtarına uymayan saldırganlar, Konya Yolu’ndaki ağaçlık alana kaçıp, ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Bölge ablukaya alınırken, bir polis helikopteri alanı projektörle aydınlattı. 10 dakika süren çatışmada Karataş, 1’i kafasına, 2 göğsüne, 2 de bacaklarına isabet eden 5 kurşunla öldürüldü. Bacağına, koluna ve karaciğerine 3 kurşun isabet eden Polat yaralı yakalandı.

Haberin Devamı

6 AY SONRA İKİNCİ SALDIRI

MİT ve Terör İstihbarat’ın hazırladığı 104 kişilik DHKP-C’li eylemci listesinde yer alan Serdar Polat’ın da 1 yıl önceye kadar polis takibinde olduğu, yurtdışına çıkarak izini kaybettirdiği kaydedildi. Terör ve istihbarat ekipleri, AK Parti saldırısının ardından Yunanistan’a kaçan Karataş’ın kısa süre önce Türkiye’ye girdiğini belirledi. Yakalanamayan Karataş, 6 ay sonra 2’nci saldırıyı yaptı. Saldırganların, Yunanistan üzerinden deniz yoluyla Türkiye’ye girdikleri anlaşıldı. Kentteki MOBESE görüntülerini geriye dönük incelemeye alan polis, saldırganların Ankara’ya ne zaman geldikleri, kimlerle bağlantı kurduklarını araştırıyor. İlk bulgulara göre, Ankara’ya 1-2 gün önce gelen saldırganlar, örgütün hiçbir üyesiyle bağlantıya geçmeden saldırıyı düzenlediler.

Haberin Devamı

VALİ: GÜVENLİK ZAAFİYETİ YOK

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırıda güvenlik zafiyetinin söz konusu olmadığını savundu. Vali Yüksel şöyle konuştu: “MOBESE kameralarında 2 şahsın 21.28 sularında reklam panolarının bulunduğu yere geldikleri görülmektedir. Eylemci şahıslar, 23.45’te çembere alınmıştır. Defalarca teslim olmaları yönünde uyarılar yapılmasına rağmen ateş etmeleri üzerine çatışma çıkmıştır. Ölü ele geçirilen Muharrem Karataş’ın, Ahmet Güzel adına düzenlenmiş ve üzerine kendi resmini yapıştırdığı nüfus cüzdanını kullandığı anlaşılmıştır. Yaralı ele geçirilen Serdar Polat’ın ise Muzaffer Uzun adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı kullandığı, 4 kere terör örgütüne üye olmak suçundan kaydının olduğu anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

Sahte kimlik çıktı

Çatışmanın ardından saldırganlara ait 2 sırt çantası, 2 Rus yapımı savunma tipi el bombası, 1’i otomotik 3 silah, silahlara ait şarşör ve mermiler ele geçirildi. Karataş’ın üzerinde Ahmet Güzel, Serdar Polat’ın üzerinde de Muzaffer Uzun adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Polis, saldırganların üzerlerinde çıkan sahte kimliklerin sahiplerine de ulaşıp ifadelerine başvurdu. Bu kişilerin olayla ilgili bağlantısı bulunamadı ancak soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!