2 kardeş Göksu Nehri'nde boğuldu

Güncelleme Tarihi:

2 kardeş Göksu Nehrinde boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 14:14

Adana’nın Kozan İlçesi’nde 18 yaşındaki Zafer Demir ile kardeşi 13 yaşındaki Nafi Demir, aileleriyle birlikte piknik yapmaya gittikleri Göksu Nehri’nde boğuldu.

İlçeye bağlı Marangeçili Köyü’nde oturan Soner ve Ayşe Demir çifti, oğulları Nafi ve Zafer ile Göksu Nehri’ne piknik yapmaya gitti. Kayadibi Mevkii’nde anne ile baba piknik için hazırlık yaparken, iki kardeş de serinlemek için nehre girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan 2 kardeş suda kayboldu. Durumu fark eden ailenin ihbarı üzerine gelen jandarma ve Adana Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, bölgede köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması başlattı. Feke Barajı’nın da yapıldığı nehirde suyun kesilmesi ardından 2 Fafer ve Nafi Demir kardeşlerin cesedine ulaşıldı. Kardeşlerin cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

"SU BIRAKILDI İDDİASI"

Demir ailesi 2 kardeşin ölümüyle yıkılırken yakınları, Göksu Nehri üzerine yapılan Feke Barajı’ndan deneme amaçlı tutulan suyun nehre zamansız bırakıldığını bu sırada iki kardeşin aniden yükselen suda akıntıya kapılarak öldüğünü iddia etti. Marangeçili Köyü muhtarı Adem Doğan, barajlarda deneme amaçlı tutulan suyun çevredeki köylere bilgi verilmeden zamansız bırakıldığını ve nehir çevresinde yeterli uyarıcı levha bulunmadığını ileri sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!