2 imam asli kusurlu

Güncelleme Tarihi:

2 imam asli kusurlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2021 07:00

İSTANBUL Ataköy 5’inci Kısım’daki Ömer Duruk Camisi’nde, 10 Ocak 2017 günü, üzerinde kar biriken tentenin cenaze namazı kılan cemaatin üzerine çökmesi sonucu 3 kişinin öldüğü 45 kişinin yaralandığı olaya ilişkin 4 imamın yargılandığı davada bilirkişi raporu açıklandı.

Haberin Devamı

Bakırköy 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına sunulan raporda İBB imamları Mustafa Çiçek ve Mustafa Kavukluoğlu asli kusurlu, cami imamları Adem Karabey ile Faruk Yazar tali kusurlu bulundu. Raporda kazanın oluşunda kasıt unsuru bulunmadığı ancak kazanın öngörülebilir ve alınacak önlemlerle önlenebilir olduğu belirtildi. Mahkeme sanıklar ve taraf avukatlarına rapora karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Olayda yaralananlar üzerinde kar biriken tentenin bel verdiğini, imamlardan birisinin ise “Altına girin bir şey olmaz, iki dakikada kıldırır çıkarız” dediğini anlatmıştı. 4 imam hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!