2 cephede savaş

Güncelleme Tarihi:

2 cephede savaş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı birbirine girdi. Üniversite hastanesine hasta sevkiyatı durdu. Sağlık hizmetleri yürümüyor. Yöneticiler ayakta.

Savaşta ilk raund, Sağlık Bakanlığı'nın Afyon Kocatepe Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne devrettiği 3 bloktan birini boşaltmaya yanaşmaması sonucu patlak verdi. Hastane yönetimi, yer sorunu nedeni ile sağlık hizmetlerinin kilitlendiğini söyledi. Tartışma, kısa sürede büyüdü ve açıkça savaşa döndü.

Sağlığa ihanettir

İddiaya göre ikinci rauntta Afyon Sağlık İl Müdürlüğü, bir genelge yayınlayarak, hastaneye resmi hasta sevkini engellemeye başladı. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Solak, Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Cem Sungur ile Uygulama Hastanesi Müdürü Doç. Dr. Metin Lütfi Baydar, uygulamayı ‘‘sağlığa ihanet’’ olarak tanımladı. Sorun Ankara’ya taşındı.

Sorunlar çığ gibi

18 Ekim tarihinden bu yana hizmet veren üniversite hastanesinde 19 anabilim ve bilim dalı ile bir merkezde poliklinik ve laboratuvar hizmeti verildiğini belirten Prof. Dr. Solak, Dekan Prdf. Dr. Sungur ve Doç. Dr. Baydar, engellemeler nedeniyle, yataklı birimlerin üniversite kalitesinde hizmet veremediğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!