2 bin ’Fındık Kavuran’ satıldı ’100 bin kişiye iş olsun’ istedi

Güncelleme Tarihi:

2 bin ’Fındık Kavuran’ satıldı ’100 bin kişiye iş olsun’ istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 00:00

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl’ün iki yıl önce yaşanan fındık krizi sırasında seyyar satıcılar için geliştirdiği ’Fındık Kavurma Makinesi’ ile Ordu ve diğer illerde en az 100 bin istihdam yaratmayı hedefliyor.

Ordu Valisi Gözlügöl, ortalama bin ile 1500 lira arasında satılan ’Fındık Kavurma Makinesi Fındık Kavuran’ ile ayda ortalama 5 bin YTL kazanılabildiğine dikkat çekti.

İKİ BİN MAKİNE SATILDI: Gözlügöl, "Fındık Kavuran ile iki yıl önce hem işsizlere iş sağlayacak, hem de Türkiye’nin fındık arzı fazlasının günlük tüketimle eritilmesini sağlayacak bir projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar sadece Ordu’da iki binin üzerinde makine satıldı. Hedefimiz en az 100 bin istihdama ulaşmak" diye konuştu.

MAKİNEYE İLGİ SÜRÜYOR: Ordu’nun Türkiye fındık üretiminin yüzde 35’ini gerçekleştirdiğini belirten Vali Gözlügöl, iki yıl önce piyasaya sundukları Fındık Kavuran makinesine talebin devam ettiğini söyledi. Gözlügöl, şöyle konuştu: "Ordu Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı adına 100 makine alıp ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Şu anda Ordu’da 4 firma bu makineden üretiyor. Antalya, Ağrı, Siirt, Erzurum, İstanbul, Ankara gibi illere çok sayıda makine gönderildi. Hem 8 milyon fındık üreticisinin sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz hem de 70 milyon insanımızın daha fazla fındık tüketmesini istiyoruz."

PROJELİ YAŞAMA GEÇTİK: Ordu Valiliği Strateji Merkezi’nin hazırladığı 20 değişik projenin hayata geçirildiğine işaret eden Vali Gözlügöl, şöyle konuştu: "Ordu’da günübirlik uygulamalardan çok stratejik bir hareket tarzımız olsun istedik. Strateji Merkezi’ni bu amaçla kurduk. Avrupa Birliği hibe programı çalışmalarına yoğunlaştık. Bölgelerarası gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefleyen 24 milyon Euro’luk hibe programından, Ordu olarak 41 projeyle 4.2 milyon Euro hibe desteği sağladık. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Hibe Programı Çalışmaları kapsamında 20 il için 2010 yılına kadar toplam 269.8 milyon Euro hibe kaynak ayrıldı. Bu projelerle denizden daha çok yararlanacağız."

Sosyal yardım kartlarıyla dertlerden kurtulduk

ORDU Valisi Said Vakkas Gözlügöl, uygulamaya soktukları projelerin en önemlilerinden birinin de sosyal yardım kartları olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuran ihtiyaç sahiplerine Eylül 2007’den bu yana sosyal yardım kartları veriyoruz. Bu karta belli kategorilerde harcanmak üzere yükleme yapıyoruz. Gıda isteyene gıda, giysi isteyene giysi için harcayabileceği rakam yüklüyoruz. Kart sahibi bu miktarı istediği yerde istediği zaman harcıyor. Böylece biz de valilik olarak ihalelerle, depolamayla, dağıtımla uğraşmıyoruz. Bir sürü dertle uğraşmaktan kurtulduk."

Ordu’yu marka yapmak için proje başlatıldı

ORDU’yu marka yapmak istediklerini söyleyen Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, "Markalaşmada New York ile yarışıyoruz. Ordu’yu ’oksijen diyarı’ olarak konumlandırdık. Temmuz 2007’de Ordu Şehri Markalaşma Projesi’ni devreye soktuk" dedi. Gözlügöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizin sahip olduğu kültürel, tarihsel, doğal ve toplumsal özellikleri ile ekonomik ürün, hizmet, imkán fırsat ve avantajlarını bir bütünlük içinde diğer şehirlerden ayırt etmek amacıyla kendine özgü bir sembolle destekleyerek, tanıtım ve imaj projesiyi hayata geçirdik. Ordu Şehri Markalaşma Projesi, butik bir ilde markalar yolculuğunda hayatın bütün şubelerine dinamizm, ilham ve enerji vermeyi hedefliyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!