2 ay daha ek süre

Güncelleme Tarihi:

2 ay daha ek süre
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 00:59

AK Partili 4 eski bakan Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’la ilgili yolsuzluk suçlamalarını soruşturan Meclis Komisyonu, göreve başlamasından 2 ay sonra dün fiilen ilk çalışmasını yaptı.

Haberin Devamı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki toplantıda, 26 Ekim’de 2 aylık olağan çalışma süresinin dolması nedeniyle 26 Aralık’a kadar 2 aylık ek süre istenmesi kararlaştırıldı.

''BİZE KOPYA VERİLMEDİ AMA ESKİ 2 BAKANIN AVUKATINA VERİLDİ''

Toplantıda komisyon başkanlığının oyalama taktiğine tepki gösterdiklerini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü şunları söyledi:
“55 gün geçmesine ve önceki toplantı çağrılarımıza rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Dosyadan bize kopya verilmedi, buna karşın eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın avukatlarına tüm dosyaların kopyaları verildi ve bu da komisyonda kayıt altına alındı. Bu çifte standartla ilgili tepkilerimizi de komisyonda dile getirdik.” CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de 4 eski bakanın Meclis Başkanlığı’na verdiği mal beyanlarının komisyona geldiğini, ancak Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi’nin mal varlıklarındaki hareketlerle ilgili tespitinin gelmediğini belirtti.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili tüm dosyaları İstanbul Başsavcılığı’nda incelemek üzere bir alt komisyon oluşturuldu. AK Partili Hakkı Köylü, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz’den oluşan alt komisyon, 4 eski bakanın yanı sıra soruşturmayla ilgili tüm şahıslar hakkındaki tespitleri içeren dosyaları gelecek hafta başsavcılıkta inceleyecek. Alt komisyonun bu çalışmayı 1 haftada tamamlaması öngörüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!