190 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı

Güncelleme Tarihi:

190 Suriyeli daha Türkiyeye sığındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2012 12:38

ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 190 Suriyeli, sınırı geçerek Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı İlçeleri’ne ulaştı. Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güveççi Köyü’nde bugün sabah saatlerinden itibaren Suriye tarafından gelen ağır silah sesleri duyulmaya başlandığı bildirildi.

Bu sabah saatlerinde yaya olarak sınırı geçen 150 Suriyeli, Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Bükülmez Köyü’ne geldi. Suriye’nin Atma Kasabası’ndan kaçtıklarını belirten Suriyeliler, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma tarafından alınarak Reyhanlı İlçesi’ndeki Hac Konaklama Tesisleri’ndeki çadır kampa götürüldü. Suriyelilerin, yapılacak işlemlerin ardından bu kampa yerleştirileceği bildirildi. Bu arada sınırı geçen 40 Suriyeli de Yayladağı İlçesi’ne geldi. Suriyeliler, ilçedeki kamplara yerleştirildi.

Hatay’ın Altınözü, Reyhanlı ve Yayladağı İlçeleri’ndeki çadır kentlerde kalan Suriyeli sayısının 8 bin civarında olduğu kaydedildi.

SİLAH SESLERİ DUYULUYOR

Öte yandan Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güveççi Köyü’nden bugün sabah saatlerinden itibaren Suriye tarafından gelen ağır silah sesleri duyulmaya başlandı. Suriye sınırındaki Güveççi Köyü sakinleri, silah seslerinin öğleye kadar devam ettiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!