19 gündür gözaltında

Güncelleme Tarihi:

19 gündür gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 02:21

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘15 Temmuz darbeye teşebbüs’ soruşturmasında hakkında yakalama kararı verilen FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, gözaltına alınan diğer gazetecilerin savcılığa çıkartıldığı 29 Temmuz günü teslim olmak için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Haberin Devamı

Savcılık ise Gün’ü teslim olması için emniyete yönlendirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkartılan Gün, 2 Ağustos’ta tutuklanma talebiyle sevk edildiği İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’nce, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Hâkimlikten serbest kalan Gün, aynı gün adliye binasından çıkmadan bu kez Hrant Dink soruşturması kapsamında gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Ercan Gün, hâlâ mahkemeye çıkmayı bekliyor. 

BASIN KONSEYİ: DERİN KAYGI DUYUYORUZ
BASIN Konseyi, darbe girişimi sonrasında çok sayıda gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanması ve son olarak Özgür Gündem gazetesinin de geçici olarak kapatılması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Kararlar, yeni hak ihlallerine yol açmaktadır. Haberinden ötürü bir süredir gözaltında tutulan muhabir Arda Akın’ın tutuklanması gibi, tek işi ve işlevi gazetecilik olanların  yargılandığı durumlar yaşanmaktadır. Bu gelişmeler, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından kırılmaya neden olmaktadır. Basın özgürlüğünün bu ortamda yaşatılmasından derin kaygı duyuyoruz” denildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!