1849 köy yolu ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

1849 köy yolu ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 12:55

Yurtta etkili olan kar yağışı, ulaşımın aksamasına neden oldu. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, bazı kara yollarında da ulaşım da sıkıntı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'da 35, Batman'da 42, Siirt'te 5, Samsun'da 317, Sinop'ta 94, Ordu'da 154, Amasya'da 208, Çorum'da 285, Adana'da 26, Bitlis'te 62, Konya'da 126, Erzurum'da 62, Erzincan'da 74, Bingöl'de 189, Tunceli'de 125, Iğdır'da 28, Kars'ta 8 ve Muş'ta 9 olmak üzere bin 849 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların ulaşıma açılması için, çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bu arada, Çorum vali yardımcısı Murat Soylu, köylerinin yollarının daha önce açılması için asılsız ihbarda bulunan kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

KAR KALINLIKLARI

Çorum'da, kar kalınlığı şehir merkezinde 15, yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaştı. Kar karınlıklarının Ağrı'da 50, Erzurum'da 26, Ardahan'da 20, Bayburt'ta 16 ve Iğdır'da 14 santimetre olduğu bildirildi. Erciyes Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

Kar kalınlığı, Silifke'de 50, Bitlis'te de 47 santimetre olarak ölçüldü.

MUT'A 3 YIL ARADAN SONRA KAR YAĞDI

Mersin'in Mut ilçesine, 3 yıl aradan sonra kar yağdı. İlçede kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Yetkililer, 3 yıl sonra ilçeye kar yağdığını, Mersin'i Karaman'a bağlayan Sertavul geçidinde buzlanma nedeniyle aksayan trafiğin, Karayolları ekiplerinin yaptığı tuzlama sonrası önlendiğini bildirdiler. Bu arada sürücüler, zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 derece ile Ardahan'da kaydedildi. Bölgede en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 12, Erzurum'da 10, Kars'ta 8, Ağrı'da 5, Bayburt'ta 5 ve Iğdır'da 4 derece olarak ölçüldü.

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI AKSATIYOR

Kayseri'de kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Malatya kara yolunun Uzunyayla ve Ziyarettepe, Kayseri-Kahramanmaraş kara yolunun Dokuzdolanbaç, Kayseri-Sivas kara yolunun Lalebeli ve Beştepeler bölgelerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Pınarbaşı-Şarkışla kara yolunda ise tipi nedeniyle ulaşım yapılamıyor. Bu arada, Silifke'de de bazı köyler arasında ulaşım güçlükle sağlanabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!