Çin malı yapay kızlık zarı kanı

Güncelleme Tarihi:

Çin malı yapay kızlık zarı kanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 00:00

Antalya Gümrük Muhafaza ekipleri, Çin’de üretilen ve internet üzerinden satış yöntemiyle Türkiye’ye sokulmaya çalışılan ambalajlar içinde 45 yapay kızlık zarı kanı ele geçirdi. Yapay kızlık zarlarının 1000-4000 dolardan alıcı bulduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

SON yıllarda dünyada internetin yaygınlaşması ile birlikte artan Drop Shipping (stoksuz e-ticaret), vurguncuların yeni alanı oldu. Bu yolla haksız kazanç elde etmek isteyenler, yurtdışından kargoya verilen ve değeri 150 Euro’yu geçmeyen mallara uygulanan gümrük muafiyetinden yararlanarak, değerini 150 Euro’dan düşük gösterdikleri çeşitli ürünleri sahte belgelerle yurda sokuyor. Antalya Gümrük Muhafaza ekipleri, son olarak Çin’de üretilen ve yine bu yöntemle getirilen ambalajlar içinde 45 yapay kızlık zarı kanı ele geçirdi.

Laboratuvara gönderildi

İnternet ortamında tanesi 1000-4000 dolar arasında fiyata alıcı bulduğu öne sürülen yapay kızlık zarı kanlarını, hediyelik eşya bildirimi ile 20’şer dolar değerinde gösterip Türkiye’ye sokmak isteyen H.T.’nin kolileri, Gümrük Muhafaza ekiplerini şüphelendirdi. Kolileri inceleyen ekipler, gümrük vergisi vermemek için değeri 150 Euro’nun altında gösterilen toplam 45 yapay kızlık zarı kanına el koydu. Gümrük ekiplerince ‘gümrük ihlali’ suçlamasıyla sorgulanan H.T., ifadesinin ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. El konulan maddeler ise incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Analiz raporuna göre insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir bulguya rastlanırsa, dosya kapsamının genişletilip H.T.’nin gözaltına alınması gündeme gelebilecek.

Talep var diye getirtmiş

Haberin Devamı

H.T., Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerine verdiği ifadede, 3-4 yıl önce 3 kadın arkadaşının ihtiyacını karşılamak için internet üzerinden araştırma yaptığını söyledi. İlk kez bu kadın arkadaşları için getirdiği yapay kızlık zarı kanını, talep üzerine getirtmeye başladığını itiraf eden H.T., ürünün Türkiye’de çok az bilindiğini, Arap ülkelerinde çok talep gördüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!