Şekerleriyle birlikte gömmüş

Güncelleme Tarihi:

Şekerleriyle birlikte gömmüş
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 23:00

Çocukların Yozgat’ın Çayıralan ilçesindeki Yahyasaray Barajı yakınlarında gömüldükleri yerde inceleme yapan polisler çocuklara ait kemik ve elbise parçaları yanında şeker ve şeker kağıtları da buldu.

Haberin Devamı

KATİL MAHALLEDEN ÇIKTI

  

Özel torbalar içindeki kemik ve elbise parçaları görevliler tarafından Keçiören’deki Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Yetkililer yapılacak DNA ve kriminal incelemenin 1-2 gün süreceğini belirterek, kemik parçalarının daha sonra ailelere teslim edileceğini bildirdi.

Müşahade bölümünde

U.V.G.’nin 23 Şubat 1999’da Çayıralan Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurduğu ve mahkeme kararıyla “09.09.1980” olan doğum tarihini “09.09.1978” olarak değiştirdiği tespit edildi. Katil zanlısı, sorgusundan sonra önceki akşam getirildiği Kayseri Adliyesi’nde linç girişiminde bulunulması üzerine çok sıkı korumaya alındı. Tutuklu ve hükümlülerin saldırısına uğrayabileceği ya da canına kıyabileceği ihtimali dikkate alınarak U.V.G., tek kişilik özel bölümde tutuluyor.

Haberin Devamı

KEMİK VE ELBİSE PARÇALARI ÜZERİNDEKİ OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
         
Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl  önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan çocukları ait olduğu belirtilen  kemikler üzerinde Keçiören Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin tamamlandı. Kemik  ve elbise parçalarının, DNA incelemesi sonucu kesin kimlik tespitinin ardından  ailelere teslim edileceği bildirildi.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesindeki Yahyasaray Barajı yakınlarında gömülü  olarak bulunan kayıp çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları,  dün sabah saatlerinde Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kemik ve elbise parçaları üzerinde yapılan otopsi işlemlerinin  tamamlandığını bildiren yetkililer, Biyoloji İhtisas Dairesinde yapılacak DNA  incelemesi sonucu kesin kimlik tespitinin ardından, kemik ve elbise parçalarının  ailelere teslim edileceğini bildirdi.

NPİSTANBUL: YARDIMA HAZIRIZ

NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, cinayeti işleyin kişiyi empati yoksunu olarak tanımlarken çocukları öldürülen ailelere kucak açtı. "Psikolojik destek konusunda her an yardıma hazırız" dedi.

Haberin Devamı

Tarhan kendilerine ulaşmaları halinde tüm aileye ücretsiz psikolojik yardım edeceklerini açıklarken şunları söyledi:

"İnsanların kontrol edeceği ve edemeyeceği şeyler vardır hayatta. İnsanoğlunun hükmedemeyeceği şoklardır ölümler. İnançlı insanlar bu gibi durumları daha hafif atlatabiliyor. Ama psikiyatrik yardımlar da yapılmalı. O ailelere kişisel olarak, karşılıksız yardım edebiliriz vakıf olarak. Üzerimize düşen bir şey olursa yapmak isteriz ve hazırız."

TALAS BELEDİYESİNCE MEZAR HAZIRLANDI

Kayseri'de bayramda şeker toplarken kaybolan  ve öldürüldükleri belirlenen çocukların aileleri, çocuklarının cenazelerinin  teslim edilmesini bekliyor.

Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlerin ailesi, Talas ilçesindeki  evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Tekin ailesinin yakınları, evin önünde  belediyenin kurduğu taziye çadırında bekleyişlerini sürdürüyor.

Baba Hamza Tekin, çocuklarını sağ  olarak beklerken, ölüm haberini alarak yıkıldıklarını belirtti.

En azından çocuklarının mezarlarının belli olacağını, böylece teselli  bulduklarını ifade eden Tekin, “3 gün öncesine kadar çocuklarımın sağ olarak  geleceğini bekliyordum. Ama, öldükleri haberi geldi. Her şey Allah'tan, yapacak  bir şeyimiz yok. En azından çocuklarımın bundan sonra mezarları belli olacak.  Gidip, mezarlarında dua edebileceğiz. Çocuklarımızı uzaklarda ararken, katili  yanı başımızdan çıktı. Bu da acımızı artırıyor” dedi.

Çocuklarının cenazelerinin kendilerine teslim edilmesini beklediklerini  bildiren Tekin, Adli Tıp'taki incelemenin en az 10 gün süreceği yönünde bilgi  verildiğini söyledi.
       
"1,5 YILDIR UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM”

Acılı anne Leyla Tekin de çocukları aranırken yaklaşık 1,5 yıldan fazla  süredir hiç umudunu kaybetmediğini anlattı.

Çocuklarının bulunması ve katillerinin yakalanmasıyla teselli  bulduklarını belirten Tekin, şunları söyledi:

"İyi haber beklerken kötü haber geldi, yıkıldık. Haber gelene kadar hiç  umudumu kaybetmemiştim. Çocuklarımı beklerken cenaze haberleri geldi. Haber  gelene kadar çocuklarımın canlı olduğunu düşünüyordum. Ama buna da şükrediyoruz.  En azından çocuklarımız bulundu, bundan sonra mezarları belli olacak.  Çocuklarımız bulunsa katileri bulunmasa, o daha büyük acı verecekti. Hem üzüntü,  hem mutluluk hepsini bir arada yaşıyorum. Katili yakalayanlara da teşekkür  ediyorum. Allah onlardan razı olsun.”

Tekin ailesi, Dilruba ve Ahmet Tuna'nın kıyafetlerini, okul önlüklerini,  kitaplarını ve kaybolduklarına ilişkin haberlerin yer aldığı gazete kupürlerini  odalarında halen saklıyor.
       
MEZARLARI HAZIRLANDI
         
Öte yandan, Ahmet Tuna ve Dilruba için mezar hazırlandı. Talas  Belediyesi, çocuklar için Halef Hoca Mezarlığı'nda 2 mezar hazırlattı.

Talas ilçesinde Ahmet Tuna ve kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden  arkadaşları Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramının 2. gününde şeker  toplarken kaybolmuşlardı. Yaklaşık 1,5 yıldır süren arama çalışmalarının  ardından, çocukların evlerinin yakınında oturan Uğur V.G. tarafından öldürülerek,  Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde gömüldükleri anlaşılmıştı.

3 ÇOCUĞU İŞTE BURAYA GÖMMÜŞLER / WEB TV

Haberin Devamı

İŞTE ÇOCUKLARIN CESEDİNİN BULUNDUĞU YER / Foto Galeri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!