Bahçeli: Yargı süreci devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Yargı süreci devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 16:52

Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 4’üncü dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması nedeniyle düzenlenen sertifika törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Ergenekon soruşturması kapsamında Perşembe sabahı düzenlenen arama ve gözaltı operasyonlarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Yargı süreci devam ediyor. Gelişmeleri sabırla takip etmek lazım" dedi.

Baroların, söz konusu arama ve gözaltıların hukuksuz olduğunu dile getirdiklerinin hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, "Biz siyasilere düşen görev, yargıyı sonuna kadar takip etmek olmalıdır. Yargının sonuçlarına da saygı göstermek durumundayız," diye konuştu.

Bahçeli, gündemdeki, PKK’nın eylemsizlik sürecini sona erdirmesi ve Abdullah Öcalan’a ev hapsi talebiyle ilgili bir soruya verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi:

"BİR ROL PAYLAŞIMI OLDUĞU ANLAŞIMAKTADIR"

".. Ateşkes ve eylemsizlik gibi uydurma kavramlarla bu pazarlık gücünü arttıran manevralar da sık yapılmaktadır. Nitekim ‘1 Mart’ta eylemsizlik kararı gözden geçirilecektir’ denmiştir, arkasından da eylemsizlik kararının kalktığına dair bir ifade kullanılmıştır. Hemen bundan bir gün geçmeden, İmralı canisinin özel ev hapsine alınması noktasında talep ortaya çıkmıştır. Demek ki 1 Ağustos 2009 tarihinden bugüne, Demokratik Açılım zırvası adı altında ortaya konan süreç, karşılıklı al-verle devam etmektedir, bunun, seçimlere kadar da böyle devam edeceği görülmektedir. Türkiye’de bir rol paylaşımı olduğu anlaşılmaktadır."

ERGENEKON ARAMALARI VE GÖZALTILARI

Bahçeli, Ergenekon soruşturması kapsamında Perşembe sabahı düzenlenen arama ve gözaltı operasyonlarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Yargı süreci devam ediyor. Gelişmeleri sabırla takip etmek lazım," dedi.

BAROLARIN DEĞERLENDİRMESİ

Baroların, söz konusu arama ve gözaltıların hukuksuz olduğunu dile getirdiklerinin hatırlatılması üzerine ise Bahçeli şu cevabı verdi:

"Tabi baro, yargının bir değişik unsurudur. Onlar bazı yorumlar getirebilirler ama biz siyasilere düşen görev, yargıyı sonuna kadar takip etmek olmalıdır. Yargının sonuçlarına da saygı göstermek durumundayız."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!